KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Mladost u finišu slomila otpor Kakanjaca

18.01.2020. - Najveći dio utakmice košarkaši Kaknja su imali prednost, ali su „pali“ u zadnjoj četvrtini

curemladostHaris Ćurevac, kontinuirano pruža kvalitetne partije/Foto: Arhiv

I prvu četvrtinu (14:16) i prvo poluvrijeme (35:36), košarkaši Kaknja su riješili u svoju korist. Poslije trećeg perioda Mladost je imala jedan poen u plusu (49:48), a onda su domaći košarkaši u zadnjem periodu riješili pitanje pobjednika. Zadnju četvrtinu Kakanjci su odigrali bez Adnana Arslanagića, ali i da je ostao na terenu utisak je da ne bi pomoglo igračima Kaknja u postizanju boljeg rezultata.

Bila je ovo utakmica u kojoj su igrači Benjamina Šabića, uspjkešno blokirali najubojitiće oružje Mladosti, a to je njihova šuterska sposobnost. Sve dok su u tome uspjevali, imali su egal, često rezultatsku prednost, a u zadnjih deset minuta u tome nisu uspjeli. U tom odlučujućem periodu izgubili su i tri lopte u prva tri napada, od čega su domaći dva puta efektno poentirali i dobili na samopouzdanju koje ih je dovelo do novih bodova.

KK Mladost – KK Kakanj 76:67
(14:16, 21:20, 14:12, 27:19)

Sportska dvorana u Mrkonjić Gradu. Utakmica 15. kola košarkaškog Prvenstva BiH. Gledalaca 200. Sudije: Vladimir Marić, Tomislav Stapić i Danijel Vlaho. Delegat: Petar Obradović.

KK Mladost: Aldin Muflizović 2, David Marković, Dušan Jotić, Đorđe Aleksić 6, Aleksa Stojanović, Dragan Đuranović 16, Srđan Gavrić, Bojan Lulić, Stefan Mijović 18, Gojko Sudžum 14, Srđan Milanović 6, Aleksej Birovljev 4. Trener: Goran Sladojević. Asistent: Radan Gavrić.

KK Kakanj: Ermin Dedić 9, Adnan Arslanagić 6, Ernes Mešinović, Jovan Đorđević Marinković 11, Alen Aladin, Haris Ćurevac 16, Mirza Velić 7, Damir Pirić, Mirsad Pilavdžić, Nermin Buza 5, Refik Bašić 13, Džan Pirić. Trener: Benjamin Šabić, Asistent: Mirnes Ganić.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u