KakanjLive | Ponedjeljak, 23.11.2020. godine

Mladost teškom mukom odbranila titulu

27.04.2019. - U drugoj finalnoj utakmici Brčaci su tek u tajbreku savladali ekipu Kaknja i po šesti put u nizu potvrdili primat u klupskoj eliti BH odbojke

okkakaknjtim
Revanš utakmica u Brčkom bila je prava ljepotica. Dva naša najbolja kluba, koja već dvije decenije drže dominaciju u bosanskohercegovačkoj odbojci, pružila su sjajnu partiju dostojnu finala. Utakmica je bila izuzetno kvalitetna, zanimljiva, dinamična i rezultatski krajnje neizvjesna. Brčaci su dva puta bili u vodstvu, ali se izabranici trenera Aganovića nisu predavali.Drugi i četvrti set dobili su identičnim rezultatom(25:23) i pitanje pobjednika riješeno je u tajbreku.Igrači Mladosti bili su više koncertrirani i odlučujući, peti set riješili u svoju korist s četiri poena razlike (15:11) i ostvarili pobjedu i odbranili titulu prvaka.

Odbojkaši Kaknja u oba finalna meču bili su al pari Brčacima i zaista je velika šteta što jedan od dva finalna meča nisu riješili u svoju korist i izborili željenu majstoricu.


-U obe utakmice bili smo ravnopravan protivnik. Baš kao i u Kaknju i u revanšu smo pokazali da se možemo „nositi“ sa jakom i moćnom ekipom Mladosti. Malo je nedostajalo da izborimo majstoricu.Šteta,jer smo prikazanom igrom zaslužili. Bez obzira što smo poklekli u finalu, mislim da smo pokazali i dokazali da ova ekipa ima kvalitet i karakter i svjetlu budućnost, istakao je trener odbojkaša Kaknja Almir Aganović.

Mladost po šesti put prvakMladost-prvaci po šesti puta

OK“ Mladost“ (Brčko) – OK „Kakanj 78“ 3:2

Sportska dvorana JU Gimnazije u Brčko Distriktu.Gledalaca oko 500. Sudije;Siniša Ovuka(B.Luka) i Armin Mujkić (Zenica). Delegat/kontrolor: Nihad Mulaosmanović (Tuzla). Druga finalna utakmica Play-offa za prvaka BiH. Mladost – „Kakanj 78“3:2 po setovima;25:22, 23:25, 25:21,23:25,15:11.

OK“MLADOST“ BRČKO:Mlađan Lukić, Eldar Trakić, Jovan Čendić, Radoslav Janjić, Almir Čolo, Vladan Đurđević, Azur Eminović, Saša Zimonjić, Anto Oršolić, Tihomir Gajić, Andrija Divljan, Tiša Tanić, Arman Ćirić. Trener:Branko Mišić.

OK“KAKANJ 78“: Muhamed Begić, Nebojša Januzović, Marko Milovanović, Muris Krivokapa, Armin Šljivo, Edin Mehić, Adin Fazlić, Danilo Ružić, Bahrija Zenović, Armin Fejzović, Sejdin Mustafić, Armin Vehab. Trener:Almir Aganović.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u