KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Mladost sa petnaest poena razlike dobila Kakanj

03.11.2018. - Po prikazanom na ovoj utakmici i jedna i druga ekipa nije igrala na nivou mogućnosti koja ova dva rostera mogu pružiti. Kakanj loše ušao u utakmicu što je na kraju i presudilo pobjednika

natreningu
Potpuno neočekivano i za veoma kratko vrijeme domaći tim je napravio seriju od 13:0. Za ovu razliku košarkašima Gorana Sladojevića trebalo je samo 109 sekundi, nešto manje od dvije minute. Prve poene za Kakaknj ubacio je za 13:2 Igor Josipović, a prije toga Kakanj je imao samo jedan šut na protivnički koš, kada je Muflizović promašio pokušaj za tri poena. Ipak do kraja četvrtine nije izgledalo sve tako katostrofalno. Uspio je Šabić povratiti svoje igrače, ublažiti ogromnu razliku iz prve dvije minute i poslije prvog perioda bilo je devet razlike za domaći tim (29:20)

U drugom periodu stabilnija ali i agresivnija igra košarkaša Kaknja, posebno u fazi odbrane, zaustavila je šutere Mladosti, ali su i Kakanjci ubacili malo poena. Ipak drugi period je završen sa dva poena razlike za Kakanj 11:13, tako da se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 40:33. U drugom periodu utakmice košarkaši Kaknja su se tri minute prije kraja poluvremena približili na samo tri poena razlike 36:33. Bila je to serija od sedam poena koju su napravili Ćurevac, Velić i Josipović, međutim u par narednih napada nisu iskoristili napravljene prilike, a Mladost jeste i tako su u treću četvrtinu ušlo sa prednošću domaćina od sedam poena razlike (40:33).

U trećem periodu bio je poznat pobjednik ove utakmice. Osamnaest poena razlike uz igru koju su prikazivali kakanjski košarkaši kod rezultata 60:42 bilo je jasno da se teško bilo šta može učiniti za izlazak iz krize u igri. Mirza Velić je vratio tricu za 15 poena minusa i sa ovom razlikom je završilo 30 minuta igre. Do kraja utakmice bilo je važno ublažiti poraz jer se vidjelo da košarkaši Kaknja ne mogu ponoviti igru koju su prikazali u drugom poluvremenu na prethodne dvije utakmice sa Bratuncem i Širokim.

Samo 11 skokova u napadu za 40 minuta, najslabija je faza igre kod Kaknja. Dok su domaći ukupno ostvarili 44 skoka, gosti su na kraju ukupno zabilježili 33. Što se tiče efikasnosti, iskorištenosti šuteva na ukupan broj pokušaja Mladost nije bila bolja od Kaknja, tako da se na kraju može govoriti o jednoj prosječnoj prvenstvenoj utakmici, u kojoj je pobjednika odlučio domaći teren. Mladost je imala više šuterskih pokušaja (63) i realizaciju od 39 posto.Kakanj je od 54 pokušaja imao iskorištenost 40 posto.

KK Mladost – KK Kakanj 78:63
(29:20;11:13;20:12;18:18)

Sportska dvorana: Mrkonjić Grad. Utakmica trećeg kola košarkaškog prvenstva BiH. Gledalaca 500. Sudije: Ivan Miličević, Vladimir Marić i Luka Brekalo. Delegat: Niko Lučić

KK Mladost: Đorđe Aleksić 10, Vladimir Aleksić, Stefan Mitrović 10, Srđan Gavrić 10, Koča Jovović 6, Dušan Stanković 8, Miloš Marković 9, Sreten Kljajić, Srđan Milanović 8, Miloš Srdić, Gojko Sudžum 17, Dušan Jotić. Trener: Goran Sladojević.
KK Kakanj:Luka Jovanović, Adnan Arslanagić 17, Ernes Mešinović, Aldin Muflizović 7, Ivan Begić 3, Haris Ćurevac 9, Mirza Velić 12, Damir Pirić, Željko Palavra 6, Nermin Buza, Zlatan Tepić, Igor Josipović 7: Trener: Benjamin Šabić. Asistenti: Mirnes Ganić, Mirza Demir.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u