KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Mladost prvi test košarkaša Kaknja

06.09.2019. - U subotu (07. septembar) u Sportskoj dvorani KSC u Kaknju gostuju košarkaši Mladosti iz Mrkonjić Grada i bit će to prvi test novog, redizejniranog sastava mladog trenera Benjamina Šabića

pripremnamladost
Detalj sa jedne  od prvenstvenih utakmica KK Kakanj - KK Mladost

Nakon desetodnevnih priprema, u kojima je trener Benjamin Šabić sa svojim asistentima Mirzom Ganićem i prof.Mirzom Demirom, akcenat stavio na sticanju fizičke pripreme i homogenizaciji ekipe, koja je potpuno izmijenjena u odnosu na prošlosezonski roster, košarkaši Kaknja od subote kreću s pripremnim utakmicama.Kao po nekom nepisanom pravilu, prvi protivnik bit će ekipa Mladosti iz Mrkonjić Grada, koja u novu sezonu ulazi znatno pojačana i bit će to pravi test za novi, redizejnirani sastav ekipe Kaknja.

-Ovo je prva od šest planiranih utakmica, koja će nam poslužiti da na djelu vidimo svih deset igrača koji s podjednakim izgledima konkurišu za prvu postavu. Protivnik je baš po mjeri jer Mladost ima skoro novi roster s nekoliko poznatih igrača, među kojima je i naš donedavni kapiten Aldin Muflizović. U dosadašnjem dijelu trenažnog procesa radili smo dosta naporno i mogu biti zadovoljan odnosom i disciplinom igrača, koji su pokazali jedan profesionalni karakter. Kroz test utakmice ćemo pokušati modelirati igru i postavu i svakoj ćemo ozbiljno prisupiti, bez obzira što se radi o kontrolnim mečevima, istakao je trener košarkaša Kaknja Benjamin Šabić.

IMG_1511Ljubitelji košarke i simpatizeri Kaknja imat će priliku da na djelu vide i nove i  "stare" igrače

Pored subotnje utakmice u Kaknju protiv Mladosti koja se igra u Sportskoj dvorani KSC sa početkom u 18,30, perfektuirani su mečevi sa Sparsima (11.09.2019. u Sarajevu), KK Bratunac (18. U Kaknju, a 25.septembra u Bratuncu), zatim sa Slobodom u Tuzli (21.09.2019), dok će generalka uoči nove sezone biti protiv Zrinjskog ili novog ligaša Promo iz D.Vakufa, koja je planirana za 28.septembar u Kaknju.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u