KakanjLive | Ponedjeljak, 23.11.2020. godine

Mladost preko Kaknja korak do finala

06.02.2020. - U prvoj utakmici polufinala Kupa Bosne i Hercegovine, ekipa Mladosti bila bolja od odbojkaša Kaknja i trijumfovala maksimalnim rezultatom i stekla veliku prednost pred revanš u Brčkom


Aktualni osvajač duple krune i trenutno vodeća ekipa Premijer lige, opravdala je ulogu favorita. Brčaci su još jednom pokazali da su najbolja bh.ekipa. Međutim, nisu tako lako došli do ovako uvjerljive pobjede. Domaći su sjajno otvorili prvi set i imali predost sve do tehničkog tajmauta, na koji su Brčaci otišli s poenom prednosti (11:12). I dalje su Švabini puleni bili ravnopravni i u egalu sve do posljednjeg poena gostiju kojeg je sudija Ovuka poklonio gostima jer nije svirao očitu pogrešku Almira Čole. Mladost je ovaj uzbudljivi i gledljivi set dobila na razliku (29:31),a da je ishod bio i u korist Kaknja ne bi bilo nezasluženo.U drugomet setu gosti su imali dominaciju i permanetno vodstvo, premda su domaći u jednom trenutku bili samo jedan poen u minusu(19:20),ali je to bilo sve što u postigli jer su iskusniji i kvalitetniji igrači Mladosti ubacili u brzinu više i stigli do pet poena razlike (20:25). Već tad je bilo jasno da će Brčaci trijufovati. Podmlađena ekipa Kaknja nije imala snage da u trećem setu pruži jači otpor i gosti su stigli do maksimalne pobjede i stekli veliku prednost uoči revanša u Brčkom.

OK“Kakanj 78“-Mladost (Brčko) 0:3

Dvorana KSC u Kaknju. Gledatelja 200. Sudije: Siniša Ovuka (Banja Luka) i Adnan Abadžija (Ilijaš). Delegat:Faruk Softić (Breza). Prva utakmica ½ finala Kupa BiH. OK“Kakanj 78“-Mladost 0:3, po setovima: 29:31, 20:25, 19:25.
OK“KAKANJ 78“: Džemil Jelašković, Hasan Hadžić, Muris Krivokapa, Edin Mehić, Adin Fazlić, Danilo Ružić, Bahrija Zenović, Armin Fejzović, Sejdin Mustafić, Faris Čobo. Trener; Almir Aganović. Drugi trener:Mirza Demir.
MLADOST(Brčko): Jovan Delić, Eldar Trakić, Jovan Čendić, Almir Čolo, Azur Eminović, Miloš Popović, Tihomir Gajić, Nemanja Vidović, Andrija Divljan, Niša Tanić, Arman Ćirić. Trener: Branko Mišić.
KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u