KakanjLive | Utorak, 18.05.2021. godine

Mladost na korak do finala

28.03.2021. - U prvoj polufinalnoj utakmici Pley offa za prvaka Bosne i Hercegovine, Brčaci u tajbreku porazili odbojkaše Kaknja i na putu su da se pobjedom u revanšu plasiraju u finale

kakanjmladost23
Odbojkaši brčanske Mladosti, koji već šest godina drže dominaciju u BiH odbojci, na najboljem su putu da i ovu takmičarsku sezonu završe osvajanjem duple krune. Pobjedom u Kaknju u prvoj polufinalnoj utakmici Pley offa potvrdili su svoj kvalitet i ambicije. Pojačani bivšim reprezentativcem, nekadašnjim igračem Kaknja, Arminom Mustedanovićem, Brčaci su uspjeli anulirati vodstvo Aganovićevog sastava i pobjedom doći u tajbreku.
Kada su gosti prvi set prilično lagano riješili u svoju korist(25:16), činilo se da će ponoviti rezultat iz prvenstvenog meča. Međutim, tako nisu mislili odbojkaši Kaknja, koji su dobili drugi i treći set i susret doveli do rezultatske neizvjesnosti. Ipak, iznenađenja nije bilo jer su Brčaci preostala dva seta riješili u svoju korist i opravdali ulogu favorita.

OK Kakanj 78 - OK Mladost 2:3
(16:25, 25:21, 26:24, 19:25, 10:15)

Dvorana KSC u Kaknju. Igrano bez prisustva publike. Sudije; Slavko Kuzmanović i Adnan Abadžija. Delegat: Željko Kerović (Lopare).
OK KAKANJ 78: Rijad Begić, Muris Krivokapa, Anes Čizmić, Sejfudin Mustafić, Adin Fazlić, Enis Begić, Marko Tadić, Armin Fejzović, Edin Mehić, Armin Vehab, Ajdin Srebrenica, Faris Čobo. Trener: Almir Aganović.
OK MLADOST (Brčko): Mladen Lukić, Jovan Čedić, Eldar Trakić, David poletan, Armin Mustedanović, Almir Čolo, Tihomir Gajić, Velibor Vuković, Nemanja Božić, Niša Tomić. Trener: Branko Mišić.
KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u