KakanjLive | Subota, 04.07.2020. godine

Mirza Demir promovisao novu knjigu

16.12.2017. - Prije pet godina Mirza Demir je objavio knjigu o kondicionom treningu sportista, a ovoga puta je javnosti predstavio knjigu “Kondiciona priprema nogometnih sudija”

IMG_7238
U petak 15. decembra u velikoj sali Nogometnog saveza Zeničko dobojskog kantona u Zenici održana je promocija druge knjige profesora sporta, uspješnog kondicionog trenera i veoma kvalitetnog i perspektivnog nogomotnog sudije Mirze Demira.
O knjizi “Kondiciona priprema nogometnih sudija” govorili su predsjednik NSZDK i član Izvršnog odbora N/FSBiH Muhamed Begagić, Predsjednik udruženje nogometnih sudija ZDK, Muamer Bureković, te autor Mirza Demir. Moderator je bio novinar BHRT-a Harun Bošnjak, dok su pored nogometih sudija, prijatelja i sportskih radnika na promociji bili prisutni Sulejman Čolaković počasni predsjednik NSZDK i bivši predsjednik N/FSBiH, Alija Porča direktor Trening centra u Zenici, Vehbija Begić iz FK Mladost iz Doboja kod Kaknja, te generalni sekretar NSZDK Safija Mahmić.
U ime izdavača Nogometnog saveza Ze-do kantona gospodin Begagić je rekao nešto više o autorskom djelu Mirze Demira, ali i o nekim drugim Mirzinim osobinama koje su ustvari primjer kako i šta sve radi ovaj uspješni Kakanjac.

IMG_7225Begagić-Nadam se da će predsjednik sudijske komisije pročitati ovu knjigu

“Ova knjiga je veoma poučna i dobra za sve sudije koje brinu o sebi i svojoj karijeri, koji žele napredovati, veoma je malo literature vezano za ovu temu, stoga mi je posebno drago da je Mirza objavio ovako svrsishodnu knjigu. Mirza je jednostavna osoba koja brine o sebi i koja brine o svakom segmentu u svome životu. Ja se nadam da će Predsjednik sudijske komisije u BiH pročitati ovu knjigu, te prema njoj pripremati sudije za početak sezone. Sudije koje žele napredovati i dostići visoki nivo, moraju svakodnevno raditi na sebi, samo dva dana u sedmici imaju slobodna, Mirza svaki dan trenira i na njemu se to dobro primijeti. Knjiga je predviđena i na neke druge sportove,a ne samo za nogometne sudije i nogomet”, istakao je Muhamed Begagić.

IMG_7239Demir-želim pomoći kolegama i unaprjediti pripreme naših sudija

“Na ovu knjigu vezano za kondicionu pripremu sudija sam se odlučio jer nigdje u Bosni i Hercegovini i regionu nisam našao knjigu sličnog sadržaja. Zato sam se odlučio da pokrenem ovaj projekat, koji je trajao tri godine, ideja, priprema, odricanja, podrške porodice, sportista i prijatelja. Naravno da mi je cilj pomoći kolegama sudijama u mnogim tehnologijama kondicionog treninga, jer svi znamo da današnji nogomet napreduje iz dana u dan. Mi, nogometne sudije, imamo četiri i više puta provjere fizičke spreme, koje nisu nimalo jednostavne. Želja mi je da se ovo ne završi na ovom projektu, stojim na raspolaganju ko god bude htio da pomogne, da ovo nadograđujemo u narednom periodu, jer tehnologija kondicionog treninga konstantno napreduje. Knjiga sadrži 109 praktičnih vježbi, ciljano za trening nogometnih sudija, kroz preko 120 slika”, kazao je između ostalog autor knjige Mirza Demir.

O Mirzi Demiru

Mirza Demir, 34-godišnji je Kakanjac, profesor i kondicioni trener s osvojenih devet titula u BiH s odbojkaškim i rukometnim klubom, bio je i kondicioni trener muške odbojkaške reprezentacije Hrvatske.Demir je trenutno angažovan kao kondicioni trener u Odbojkaškom klubu Kakanj ‘78 i Košarkaškom klubu Kakanj, trenira i nekoliko sportista iz raznih sportova, radi i kao fudbalski sudija, ali i u Školi sporta „Šampion“. U školi je kao profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja radio od 2008. do 2015. godine s prekidima. Od ove sezone sudija u Premijer nogometnoj ligi BiH.

KakanjLive/sportzdk.ba

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u