KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

Mini pripreme odbojkaša Kaknja u Makarskoj

05.09.2017. - Od subote odbojkaši Kaknja nalaze se na sedmodnevnim pripremama u Makarskoj gdje će realizirati treći mikrociklus i odigrati prvu kontrolnu utakmicu protiv prvaka Hrvatske,ekipe Mladosti Ribola Kaštela

odbojkasiumakarskoj

Pripreme odbojkaša Kaknja odvijaju se po ranije zacrtanom planu i programu trenera Almira Aganovića i njegovog asistenta, kondicionog trenera Mirze Demira. Nakon dvosedmičnog rada na terenu Fudbalskog kluba Rudar i dvorani KSC u Kaknju, gdje su odradili uvodni bazni mikrociklus, u subotu su odbojkaši Kaknja otputovali na sedmodnevne pripreme u Makarsku. Trenerski dvojac Aganović-Demir na raspolaganju ima sve igrače izuzev srednjeg blokera Armina Šljive koji je izostao zbog poslovnih obaveza.

Ekipa Kaknja smještena je u Vili Nika,a treninge obavlja na terenima Sportskog centra i Sportskoj dvorani u izuzetno povoljnim uvjetima, koje im je obezbijedio naš Kakanjac Dino Ljubojević, kojem se putem našeg portala javno zahvaljuju.
-U Makarskoj imamo odlične uslove za treniranje, kako na kondicionom, tako i tehničko-taktičkom planu.Treniramo dva puta dnevno. Jutarnji trening koristimo za sticanje kondicione spremnosti,a večernji na tehničko-taktičkim elementima i uigravanju ekipe. Atmosfera je odlična, igrači izvanredno rade i ja sam uvjeren da ćemo ovaj sedmodnevni boravak u Makarskoj maksimalno iskoristiri i odraditi sve planirano, istakao je trener odbojkaša Kaknja Almir Aganović.

Pored svakodnevnih treninga, planirano je i odigravanje dva kontrolna susreta. U srijedu će naši odbojkaši snage odmjeriti sa aktualnim prvakom Hrvatske, ekipom Mladost Ribola iz Kaštela, koju trenira Ivan Vrančić, inače izbornik odbojkaške reprezentacije Hrvatske.

Ekipa Kaknja će u Makarskoj boraviti do 7. septembra kada slijedi povratak, a potom učešće na turnirima u Zavidovićima i Austriji.

Uprava kluba na čelu sa agilnim predsjednikom Aldinom Šljivom učinila je ogromne napore da igračima osigura optimalne uvjete za pripreme i nema sumnje da će izabranici trenera Aganovića spremno dočekati novu sezonu u kojoj za cilj imaju igranje u finalu play-offa i finalu Kupa Bosne i Hercegovine.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u