KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Mešinović-Veliki potencijal kojeg tek treba dokazati

24.09.2017. - Jedan od sedam igrača koji su stigli u Košarkaški klub Kakanj pred početak nove sezone je i Ernes Mešinović. Mladi Zeničanin, velikih potencijala koje treba razvijati i u narednih par godina potvrditi

ernesmesinovicErnes Mešinović, dvadesetogodišnjak koji se dobro prilagođava treninzima i igrama za KK Kakanj

Pitali smo Ernesa, kako je počeo i kako se razvijao njegov košarkaški put?

- Počeo sam u Košarkaškom klubu Kengur kod Envera Jahića.To je u Zenici najbolji koašarkaški početak. Najbolje mjesto i trener za prve košarkaške koršake. Sa osamnaest godina sam prešao u OKK Čelik.Takmičarski seniorski staž sam započeo u Ligi A-1, u sezoni 2015/2016, a mislim da mi je prva utakmica bila protiv Travnika.Dvije sezone sam nastupao za Čelik i sada sam u Kaknju, rekao nam je Ernes.

Liga 12, u kojoj će nastupati u novoj košarkaškoj sezoni za Ernesa nije velika nepoznanica. Zna da je liga puno kvalitetnija u odnosu na Ligu A-1, ali tamo je imao priliku igrati sa timovima Vogošće i Bosne Royal dok su bili u rangu sa Čelikom. Zna da su to sada puno drugačiji i bolji timovi. Već je imao priliku u dresu Kaknja nastupati u utakmicama sa Sparsima i timom Mladosti iz Mrkonjić Grada. Iza njega su i tri utakmice sa članovima košarkaških timova iz A divizije mađarske lige, na tek završenom turniru u Mađarskoj.

Odigrane utakmice u dresu Kaknja pokazelu su da Ernes Mešinović ima potencijal koji i treba razvijati u Ligi-12 i uz trenera Josipa Pandžu.Bez obzira na mladost pokazao je sigurnost i samopouzdanje. Pokazao je i razumjevanje timske igre i nastupe u kojma se vidjelo da poznaje samo sportski respekt u kojem želi pobjeđivati i biti bolji od protivnika. U Kaknju su se opredjelili da sa ovim igračem ostvare višegodišnju saradnju. A na pitanje kako mu je ovdje, kaže:

- Sve mi se u Kaknju sviđa. Dobro se radi. Trening je sadržajan. Ovaj sam klub izabrao zato što je tu i trener Josip Pandža.

Ernes Mešinović je rođen 10. augusta 1997. godine u Zenici. Košarkom se počeo baviti u životnoj dobi sa 14 godina. Ovaj dvadesetogodišnjak je igrač za pozicije 4 i 5. Uglavnom je to i igrao - krilnu i centarsku poziciju, a perspektivno se očekuje razvoj i napredak na poziciji klasične petice, odnosno centra. U školi košarke Kengur prošao dosta turnira i takmičenja za mlađe uzraste. Završio je srednju tehničku školu na Bilmišću i steko zvanje tehničara mehatronike. Uz košarku, želio bi i studirati. To je još otvoreno pitanje jer bio htio odabrati studij uz koji može razvijati košarkaški napredak.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u