KakanjLive | Utorak, 01.12.2020. godine

Marko Tadić ponovo u redovima OK Kakanj 78

13.10.2020. - Nekadašnji reprezentativac, iskusni Marko Tadić koji igra na poziciji primača - pucača vratio se u redove OK „Kakanj 78“, najtrofejnijeg bh. odbojkaškog kluba i sigurno će predstavljati veliko pojačanje za podmlađenu i oslabljenu ekipu trenera Aganovića

MarkoTadicvOdlaskom tri ponajbolja prvotimca: Bahrije Zenovića, Džemila Jelaškovića i Armina Šljive, odbojkaši Kaknja znatno su oslabljeni ušli u novu prvenstvenu sezonu i to je glavni razlog lošeg starta. Da bi bar donekle nadoknadili odlazak ove udarne trojke, čelnici kluba prihvatili su prijedlog trenera Aganovića da se ponovo angažira Marko Tadić, koji je već igrao tri sezone ( 2015/18.) u dresu kakanjskog premijerligaša.

-Povratkom Tadića dobili smo veliko pojačanje. Njegovo dugogodišnje iskustvo, odbojkaško znanje i srčanost itekako će dobro doći našoj podmlađenoj i znatno oslabljenoj ekipi. Šteta što nije s nama prošao pripreme, ali poznavajući njegovu upornost i neosporni kvalitet, vjerujem da će se brzo adaptirati i zajedno sa Danilom Ružićem iz utakmice u utakmicu dizati formu i pomoći da prebrodimo krizu, smatra trener odbojkaša Kaknja Almir Aganović.
Marko Tadić karijeru je počeo u ekipi Studenta iz Pala, u dva navrata nastupao je i za odbojkaše iz Gacka, a u prošloj sezoni predvodio je Maglić iz Foče, iz kojeg je po drugi put došao u redove OK „Kakanj 78“.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u