KakanjLive | Četvrtak, 26.11.2020. godine

Majra Mušija u juniorskoj odbojkaškoj reprezentaciji BiH

01.08.2016. - Među 16 najboljih juniorki odbojkaške reprezentacije BiH, nalazi se i talentirana Majra Mušija iz Ženskog odbojkaškog kluba Kakanj. U narednih nekoliko dana Majra će imati prilku da nastupa u mećevima reprezentacije protiv selekcija iz Bugarske, Rumunije i Turske

majra_musijaMajra Mušija, među 16 najboljih juniorki u BiH, od sutra u konkurenciji za tim koji će se suprotstaviti reprezentativkama Rumunije, Bugarske i Turske

VD selektor ženske juniorske odbojkaške reprezentacije BiH, Ilijana Dugandžić, objavila je uži spisak odbojkašica koje će nastupiti na BVA turniru koji će se odigrati u periodu od 02. do 06.avgusta u Bijeljini.

Među 16 najboljih juniorki nalazi se i talentirana Majra Mušija iz Ženskog odbojkaškog kluba Kakanj koja igra na poziciji korektora. Poziv u reprezentaciju veliko je priznanje za ovu mladu odbojkašicu koja već drugu sezonu nastupa u prvom timu ŽOK Kakanj i predstavlja glavni oslonac ekipe. Njene uspješne igre zapažene su od selektora Adnana Žilića i njegove nasljednice Ilijane Dugandžić.

Juniorska reprezentativka Majra Mušija, o svome odbojkaškom putu i ulasku među najbolje BH juniorke kaže:
- Veoma sam sretna što sam se našla na spisku selektora juniorske reprezentacije BiH, i što ću imati priliku da igram u državnom dresu protiv kvalitenih Evropskih reprezentacija. Odbojku treniram veoma dugo, prvo u Odbojkaškoj akademiji Kakanj, a poslije i u Ženskom odbojkaškom klubu Kakanj. Kvalitetan rad u našem klubu imao je veliku ulogu u mome napretku, kao i velika podrška mojih roditelja ,istakla je Majra,bez dvojbe, jedna od najperspektivnijih juniorki u BiH.
Ženska juniorska odbojkaška reprezentacija BiH učestvovaće na BVA turniru koji se igra u dvije grupe u periodu od 02. do 06. avgusta 2016. godine u Bijeljini.

Sastav grupa:

Grupa 1 Srbija, Moldavija,Crna Gora i Makedonija
Grupa 2 Bosna i Hercegovina, Bugarska, Rumunija i Turska

Spisak junirki BiH za turnir u Bijeljini

Medina Zuhrić, Ivana Satnić, Antonela Crvenković, Majra Mušija, Elena Babić, Amra Mandžukić, Ana Marija Periša, Jovana Papaz, Sara Tanacković, Amna Osmanković, Maja Lasić, Jovana Kovačević, Nikolina Glišić, Tanja Ristić, Meliha Musić, Milica Krunić. VD Selektor: Ilijana Dugandžić.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u