KakanjLive | Utorak, 24.11.2020. godine

Majra Ganić na Balkanskom prvenstvu

19.07.2019. - Naša sugrađanka, Majra Ganić ovaj mjesec kao reprezentativka BiH učestvuje na Balkanskom prvenstvu odbojke na pijesku

majraMelika Dautović i Majra Ganić

Mada se odbojka na pijesku u našem gradu jedino igra na terenu u industrijskom području Tvornice cementa i to samo u vrijeme Dana otvorenih vrata, ipak iz Kaknja na Balkansko prvenstvo, kao reprezentativka BiH putuje odbojkašica Majra Ganić. Pošto se ovaj sport igra u paru, njoj će se pridružiti i odbojkašica iz Lukavca Melika Dautović. Njih dvije će predstavljati BiH, u selekcijama U-20 i U 21 NA Balkanskom prvenstu koje se održava u Prištini (Kosovo) od 20. do 27. Jula 2019. godine.

majraganicMajra je rođena 1999. godine. Igrala je za Akademiju odbojke Kakanj, zatim za ŽOK Kakanj. Fakultetske obaveze su je dovele u Sarajevo, gdje je potpisala ugovor sa ilidžanskim Igmanom.Za najbolju sportistkinju Kaknja, u seniorskoj konkurenciji proglašena je u februaru 2018. Godine, jer je u sezoni 2016/2017 dala značajn doprinos rezultatima ŽOK-a Kakanj, i u seniorskoj i u juniorskoj konkurenciji.

page-40Mušku selekciju BiH na ovom prvenstvu predstavljat će Ahmet Omerović i Ensar Mešić iz odbojkaškog kluba Bosna (Kalesija). I oni nastupaju u kategoriji U 20 i U 22.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u