KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Mahalaši pobjednici Street ball CUP-a

01.08.2018. - U finalnoj utakmici ekipa Mahale bila je bolja od Saraj Komerca i osvojila ovogodišnji Street ball CUP Kaknjskih dana. Nagrade dodjelili Vedad Vugić, nekadašnji trener KK Termoelektrana, Milan Čretnik nekadašnji igrač KK Srednjoškolac i KK Termoelektrana i Obrad Tomić do prošle sezone igrač KK Kakanj i bh. reprezentativac

Finalna utakmica protekla je u veoma dinamičnoj igri sa puno energije, a sastali su se timovi Mahale i Saraj Komerca. Mahalaši za sebe kažu da su “ko zna odkuda i niotkud”, dok je tim Saraj Komerca iz Bugojna. Basketaši Mahale su ustvari, kakanjcima dobro poznati košarkaši: Ermin Dedić, Haris Ćurevac , Aldin Muflizović i Haris Hrgić. Za viceprvake igrali su Aldin Pandžo, Meris Bećirović, Mijo Babić i Ante Čale. Prvoplasirani su osvojili novčanu nagradu od 800 KM, dok su drugoplasirani nagrađeni sa 500 KM.

vedadmuvfleVedad Vugić, uručuio je nagradu za prvo mjesto

Utakmica za treće mjesto igrala se između tima Filadelfije iz Kaknja, a sačinjavali su ga: Emin Šehagić, Senad Omanović, Faruk Beganović i Mario Vulić. Za protivnika, imali su tim Inox Šabić u kojem su igrali: Benjamin Mašić, Dženan Hadžić, Senad Mušija i Dinko Alešević. Treće mjesto i novčana nagrada od 300,00 KM pripala je timu Filadelfije i to u produžecima, kada je za dva poena razlike pogodio Beganović. U regularnom toku Mario Vulić je preciznim šutevima za dva poena izborio produžetke.

vmilanbugojnoMilan Čretnik, uručuio je nagradu za drugo mjesto

Park prijateljstva bio je dobro posjećen tokom turnira, mada se prvi dio zbog kiše igrao u Dvorani. Bio je ovo dan ali i večer košarke u kojima su oživljene neke uspomene jer su se na turniru pojvili, pioniri novog doba kakanjske košarke. Ljudi koji su ostavili neizbrisive tragove u vremenu obnove košarke u Kaknju, u klubovima Srednjoškolac (1976) i Termoelektrana (1979), što su ustvari klupske preteča današnjeg KK Kakanj. Bili su tu Milan Čretnik, košarkaš Srednjoškolca i Termoelktrane, kada su se utakmice igrale na košarkaškom poligonu Partizana. Uz Milana, večeras se u društvu donedavnog predsjednika KK Kakanj  mevludina Delibašića, pojavio i trener KK Termoelektrana Vedad Vugić. Upravio su oni dodjeljili nagrade za drugo i prvo mjesto na ovom turniru.

vobradfiladelfijaObrad Tomić je predao nagradu trećeplasiranom timu

Publika je večeras pozdravila i još jednog gosta koji je odigrao tri nezaboravne sezone u KK Kakanj. Bio je tu Obrad Tomić. Došao je da vidi prijatelje, da se raspita o stanju u KK Kakanj, a onda je na kraju turnira dodjelio nagradu za treće mjesto.

I košarka koja se igrala i uspomene koje su probudili iznenadni gosti ovaj košarkaški turnir su učinili ljepšim i upečatljivijim. Zaista je sport više od igre. Uspostavlja neraskidive veze i mostove tako da će ovaj turnir biti i po tome zapamćen. Čestitke zaslužuju organizartori i učesnici turnira, a velika zahvalnost što su baš danas odlučili posjetiti Kakanj ide Vedadu, Milanu i Obradu. Hvala vam.

Adib Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u