KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Lušija-Sklapamo roster zadovoljnih igrača

02.08.2018. - Potpredsjednik Kluba Samir Lušija nam je reako da se očekuje dogovor sa igračima koji će biti zadovoljni statusom i uslovima u Kaknju jer je to garancija da će se zalagati i kvalitetno igrati. Najbitnije je da se sačuva reputacija i ugled kojeg je Klub stekao

samirlušijaSamir Lušija - Nećemo potpisivati ugovore  sa kojima igrači neće biti zadovoljni

Jučerašnji basket turnir „tri na tri“, koji se igrao u okviru Kaknjskih dana, iskoristili smo i da saznamo neke od novosti iz Košrakaškog kluba Kakanj. Razgovarali smo sa potpredsjednikom Upravnog odbora Samirom Lušijom. Posebno nas je interesiralo stanje sa formiranjem igračkog rostera za novbu sezonu, dakle Lušiju smo pitali o odlascima i dolascima, pred prozivku koja je polovinom ovog mjeseca: „Završili smo razgovore i potpisali još jedan ugovor i to sa Igorom Josipovićem, koji u Kakanj stiže iz Sparsa. U Sparse se vratio Adi Zahiragić, tako da na tržištu tražimo još jednog igrača koji igra na poziji jedan. Pored jedinice, angažovat ćemo još jednog igrača na poziciji četiri, a pri kraju smo dogovora i sa Harisom Ćurevcem iz Bosne, koji je igrao već jednu sezonu u Kaknju. Na taj način trebamo zaokružiti sklapanje rostera. Želimo da u Kaknju igraju igrači koji će biti zadovoljni uslovima i ni sa kim nećemo praviti dogovor ukoliko osjetimo i malo nezadovoljstvo, odnosno sa takvim igračima nećemo ni sklapati ugovore. Želimo igrače koji će davati puni kapacitet, a prema kojima ćemo ispoštovati sve preuzete obaveze. Naš je moto da samo zadovoljan i spreman igrač može dati maksimum i zato nećemo potpisivati ono što ne možemo ispoštovati“.

Podsjećamo da su iz Kaknja nove angažmane našli Adi Zahiragić (Spars) i Ermin Dedić (Francuska). Ugovori su na kraju sezone istekli Milivoju Božoviću i Adamu Mirkoviću, dok je Darko Talić bio igrač na posudbi iz Igokee. Nova imena u KK Kakanj za sada su: Luka Jovanović, Ivan Begić, Adnan Arslanagić i Igor Josipović.

igorjosipovicPotpisao i Igor Josipović (Igrač u bijelom dresu)

Posljednji se košarkašima Kaknja priključio Igor Josipović igrač na poziciji centra i krilnog centra, visok 206 cm, rođen 1988. godine. Prošlu sezonu igrao za Sparse. Nastupio u 34 utakmice, peosječno postizao 10,8 poena i imao 4,9 skokova. Po sezonama od 2011. godine igrao je u sljedećim klubovima: Spars, SL Takovo Leotar, BC Igokea (2011/12), KK Maribor (2012/13) OKK Spars Sarajevo (2013/14 i 2014/15), USK Praha (2015/16), BK Levicki Patrioti Levice (2016/17), OKK Spars Sarajevo (2017/2018).

Uz igrače koji su ostali na raspolaganju u Kaknju, sa nekoliko juniora i igrača sa kojima razgovaramo o dolasku, KK Kakanj će i u ovoj sezoni imati tim za ozbiljan rezultat kojim neće ugroziti stečenu reputaciju i ugled kluba. A to nam je u takmičarskom smislu najvažniji cilj“, rekao je Lušija.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u