KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Loš zdravstveni bilten pred gostovanje Leotara

24.11.2016. - U subotu košarkaši Kaknja, uz dosta zdrastvenih problema dočekuju ekipu Leotara

zeljko_benjo_tiho

Bez obzira na stanovite probleme s igračkiim kadrom, među košarkašima Kaknja vlada umjereni optimizam. O tome su danas novinarima govorili pomoćni trener Benjamin Šabić, te igrači Željko Palavra i Tihomir Vranješ.

zeljko_palavraŽeljko Palavra- poznate su naše ambicije i ne smijemo pomisliti na kiks

Željko Palavra, ponajbolji i najiskusniji igrač, smatra da je njegova ekipa favorit protiv Trebinjaca i da se nada nastavku uspješne serije.

-Pred gostovanje u Mostaru također smo bili u problemima,ali smo pokazali jak karakter i porazili momčad Zrinjskog koja je mnogo jača nego lani.Ta pobjeda bi mogla biti naša prekretnica i ulazak u pobjedonosnu seriju. Što je najbitnije, izašli smo iz krize igre i rezultata, vratili potrebno samopouzdanje i vjerujem da će igrači dati svoj maksimum i da ćemo slaviti i protiv Leotara.Znaju se naše ambicije i ne smijemo pomisliti na domaći kiks jer konkurencija je veoma jaka i teško se bodovi mogu nadoknaditi, kazao je Željko Palavra, te dodao da su ozljede Maksimovića, Merdanovića i Tomića znatno poremetile trenažni proces i njihov eventualni izostanak u meču protiv Leotara bi bio veliki hendikep.

benjaminsabicBenjamin Šabić - imamo samo još jedan dan da sa raspoloživim kadrom odredimo taktiku za Leotar

Pomoćni trener Benjamin Šabić kaže da trenutno stanje na tabeli ništa posebno ne govori o narednoj utakmici:

-Mi imamo tri, Leotar dvije pobjede ali to ništa ne znači. Liga je dosta dobra, nikada se ne zna ko će koga dobiti. Pobjeda nikome nije zagarantovana. Danas je četvrtak, a mi od povratka iz Mostara nismo uspjeli kompletirati jedan trening sa svim zdravim igračima. Zato mislim da će utakmica biti vrlo neizvjesna. Mi ćemo dati sve od sebe, izaći ćemo na teren da pobjedimo. Šta će biti znat ćemo poslije utakmice. S obzirom na nepovoljno zdravstveno stanje Maksimovića, Tomića, Merdanovića, Đozića i još nekih slabijih prehlada mi ne znamo sa kojim igračima idemo u ovu utakmicu. Jedno je sigurno, kako god sastavimo tim za subotu, imamo još samo jedan dan da sa raspoloživim kadrom odredimo taktiku za Leotar.

tiho_vranjesTihomir Vranješ - Mislim da smo kvalitetniji, igramo doma i favoriti smo

Tihomir Vranješ je prvo govorio o tome kako je primljen u gradu i Klubu, a zatim o subotnjoj utakmici:

- Od prvog dana u Kaknju se osjećam odlično. I grad i ljudi su super. Većinu igrača poznajem iz prošlih sezona i kada sam došao svi su me prihvatili na najbolji mogući način.Od trenera i igrača imam maksimalnu podršku, tako da nisam imao problem prilagođavanja. Nadam se da nam je utakmica iz prošlog kola u Mostaru prekretnica i da ćemo produžiti niz dobrih igara.U ovoj, kao i u svakoj utakmici dat ćemo sve od sebe. Leotar je dobra ekipa, ipak mislim da smo kvalitetniji, igramo doma i faovoriti smo.Nadam se pobjedi.

Sekretar Kluba Samir Lušija, očekuje značajnu posjetu i podršku publike. Ovako zdravstveno desetkovana ekipa, zaista treba publiku i navijače kao šestog igrača. Na ovom press-u još je saopšteno da je utakmica Spars - Kakanj, planirana za prvi naredni utorak ipak odgođena.

luskeiostali

Utakmica Kakanj-Swisslion Leotar igra se u subotu 26.novembra u dvorani KSC sa početkom u 19 sati. Utakmicu će voditi mostarska sudijska trojka: Ivan Miličević, Tomislav Stapić i Danijel Vlaho, dok je dužnost delegata/komesara povjerena Mati Križancu iz Tomislavgrada.

A.Zekić i M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u