KakanjLive | Subota, 04.07.2020. godine

Kviz Eko plus - Poznati pobjednici i najbolji takmičar

02.06.2016. - OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” Kakanj po drugi put pobjednik je ekološkog kviza “Eko plus”. Drugo mjesto pripalo je OŠ “Rešad Kadić” Brnjic, a treće mjesto OŠ “Hamdija Kreševljaković” Kakanj. Pojedinačno, najboljom takmičarkom proglašena Amna Neimarlija iz OŠ “Hamdija Kreševljaković

U saradnji sa Općinom Kakanj i nekoliko kakanjskih privrednih subjekata u Kaknju, Nezavisna televizija IC Kakanj je i ove godine uspješno realizovala veliki ekološki projekat čiji je cilj bio edukacija stanovništva o potrebi zaštite životne sredine i podizanje nivoa ekološke svijesti kod svih naraštaja građana Kaknja, a posebno kod djece i mladih.

U deset emisija kviza takmičili su se učenici kakanjskih osnovnih škola. Kviz je sadržavao pitalice i igre kroz koje se provjeravalo znanje takmičara iz oblasti zaštite okoliša, a svi zajedno, publika u studiju i gledatelji ispred malih ekrana, imali su priliku učiti o mjerama zaštite okoline, o reciklaži otpada, o energetskoj efikasnosti…

U velikom finalu koje su gledatelji imali priliku pratiti 1. juna 2016.godine pobjedu je ostvarila ekipa učenika OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” Kakanj koju je pripremao nastavnik Nermin Mrkonjić. Ova škola je pobjednik i prošlogodišnjeg takmičenja. Njima je, pored slatkih paketa i priznanja za osvojeno prvo mjesto, pripala i novčana nagrada u iznosu od 900 KM (500 KM za učenike i 400 KM za školu). Nagradu prvoplasiranoj ekipi uručio je Mirza Fazlić, pomoćnik načelnika Općine Kakanj.

mirza_baseskijaMirza Fazlić uručuje nagradu  za prvo mjesto

Po ocjeni žirija, za najboljeg takmčara, proglašena je Amna Neimarlija iz OŠ “Hamdija Kreševljaković”, a nagradu je uručila Saida Berbić iz Odsjeka za ekologiju Općine Kakanj.

najbolja_ucesnmicaSaida Berbić uručila nagradu najboljem učesniku kviza Amni Neimarlija

Drugo mjesto ove godine pripalo je OŠ “Rešad Kadić” Brnjic. Sa učenicima je radio nastavnik Rifet Merdić. Pored ostalih nagrada i priznanja osvojili su i novčanu nagradu u iznosu od 650 KM (350 KM za učenike i 300 K za školu). Drugoplasiranoj ekipi nagradu je uručio director Termoelektrtane Kakanj Enver Merdić.

merdic_kadicEnver Merdić uručuje nagradu drugoplasiranoj ekipi

Trećeplasirana je OŠ “Hamdija Kreševljaković” Kakanj (ekipu pripremala nastavnica Nermina Delibašić). Oni su osvojili novčanu nagradu u iznosu od 450 KM (250 KM za učenike i 200 KM za školu). Nagradu za treće mjesto uručio je tehnički direktor Tvornice cementa Izudin Neimarlija.

izo_hamdijaIzudin Neimarlija uručuje nagradu za treće mjesto

Žiri je radio u sastavu: Sanel Ibrić, koordinator Resursnog ekološkog centra Kakanj, Saida Berbić šef Odsjeka za zaštitu okoline – Zeleni ured Kakanj, i Mirna Lujnović magistar ekologije.

Pobjednicima srdačno čestitamo, a čestitku upućujemo i svim kakanjskim školama obzirom da su svi učenici pokazali zavidno znanje iz oblasti ekologije.

KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u