KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Kozlić primio delegaciju Nogometnog saveza ZDK

05.05.2021. - Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Spahija Kozlić razgovarao je sa delegacijom Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona koju je predvodio novoizabrani predsjednik Muris Jabandžić

delegacijasaveza
U delegaciji Saveza još su bili član IO NS ZDK Nebojša Nikolić i generalni sekretar Safija Mahmić.
Jabandžić je upoznao ministra s radom i aktivnostima NS ZDK te planovima na razvoju i omasovljenju nogometa kroz takmičarske lige u ovom kantonu.

Kozlić je naglasio da je strateško opredjeljenje ovog ministarstva povezivanje i omasovljenje školskog i takmičarskog sporta, vodeći računa o edukaciji stručnih kadrova i jačanju kompetencija sportskih radnika. Sugerisao je NS-u da pruži tehničku pomoć klubovima kod prijava na javne pozive ovog ministarstva, kako bi svi klubovi ostvarili pravo na finansiranje takmičarskih aktivnosti i kotizacija.

Predstavnici NS ZDK pozdravili su rješenja i vizije iz Strategije razvoja sporta u ZDK za period 2020. - 2024. ocijenivši da stvara uslove za bolji položaj i sistemski uticaj granskih saveza, te donosi bolju perspektivu i razvoj omladinskog nogometa u ovom kantonu. Navedeno je da NS ZDK ima registrovanih 1.780 igrača koji se takmiče na svim nivoima, a najveći broj je pionirskog uzrasta.

Press služba ZDK

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u