KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Košarkaški kadeti rade dva puta dnevno

26.04.2016. - Tokom ovog okupljanja kadeti će odigrati dvije utakmice, a nakon izvršene selekcije od 15. Maja slijede pripreme i dva međunardno prijateljska susreta sa Egiptom i Turskom

josip_pressJosip Pandža, uz podršku Općine Kakanj, u našem gradu sprema planove za svjetsko prvenstvo u Španiji

Od 24. do 29. aprila Kakanj je domaćin  testnog okupljanja  kandidata  za sastav košarkaške reprezentacije  kadeta  BiH . Poslije  ovog okupljanja, 15. Maja, ponovo u Kaknju  slijede desetodnevne  priprema pred Svjetsko prvenstvo koje je počinje 23. juna u Španiji.

Tokom priprema u kakanjskoj sportskoj dvorani, planirana su dvije pripremne utakmice u kojima će naši najbolji košarkaški kadeti igrati protiv Egipta 24. maja i jedne od najboljih reprezentacija svijeta – Turske, 26. maja.

-Na testno okupljanje pozvali smo 24 kandiadta. Svakodnevno ćemo raditi u jutarnjim i večernjim terminima u Sportskoj dvorani  KSC Kakanj,te odigrati dvije kontrolne utakmice. Na osnovu tog rada i kontrolnih utakmica definirat ćemo spisak  kadeta koji će  biti pozvani za pripreme 15.maja u Kaknju. Tek tad ćemo odrediti konačan spisak igrača koji će predstavljati našu zemlju u Španiji,istakao je selektor kadetske reprezentacije BiH Josip Pandža.   

O igračkom kadru sa kojim raspolaže i kandidatima koji su u Kaknju, selektor Pandža, kaže:

- Na okupljanju nema devet od 12 reprezentativaca koji su postali evropski prvaci. Ne želim reći da su oni sigurni, ali imaju prednost i stat će uz 18 momaka koji 16. maja kreću na drugi dio priprema.

Pored Općine Kakanj koja će pružiti financijsku potporu, domaćini ovog  okupljanja i cjelokupne organizacije su Košarkaški klub Kakanj i Sportski savez općine Kakanj.

Spisak  kadeta na testnom okupljanju u Kaknju:

Erwin Gutić  i Semin Karić (Spars), Amar Barukčija, Emir Bačvić, Eman Ššertović  i Timur Ovčina (Koš Sarajevo), Aaljoša Janković, Dragan Blesić, Veljko Čečavac i Stefan Radosavljević ( Igokea), Miladin Vlačić (Budućnost -Bijeljina), Amar Mehić (Olimpija Ljubljana), Adi Alikadić (Radnički Goražde), Semin Burko,  Harun Alić, Amar Brkić i Ahmet Begić (Čelik -Zenica), Drago Cvitanović (Brotnjo Čitluk), Denis Milinović (Busovača), Ivan Zlomislić (Zrinjski Mostar), Jasmin Elmezovski (Vitez), Marko Kosić (Zemun), Ivan Sabljić (Široki), Stefan Lučić (Čajniče).

Selektor: Josip Pandža, asistent: Enes Numanović, kondicioni trener: Elvir Zametica i fizioterapeut: Alen Tucaković.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u