KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Košarkašima treba puno važna pobjeda nad Širokim

20.01.2017. - U subotu, košarkaši Kaknja dočekuju ekipu Širokog. Imaju skraćen roster. Neće biti Nebojše Maksimovića, a iz zdravstvenih razloga ne može igrati Tihomir Vranješ. Na današnjoj Press konferenciji bilo je interesantno i najavljena je bespoštedna borba za bodove

U utakmicu sa Širokim, u subotu, u 18,00 sati košarkaši Kaknja ulaze sa sjećanjem na posljednje gostovanje na Pecari, kadu su deklasirani i poraženi najvećom koš razlikom u dosadašnjem dijelu prvenstva:
-Bio je to težak i bolan poraz. U međuvremenu Širokobriježani su mijenjali  roster, trenera i imaju namjeru ići prema ligi za prvaka.Imaju dva ABA-ligaška igrača, Močnika i Kaštropila. Puno toga se vrti oko njih dvojice. Kaštropil je na centarskoj poziciji bolji igrač od Đuguma, koji je otišao iz Širokog. Ima puno utakmica u ABA ligi. Ostali su bez jednog Amerikanca, a doveli su drugog.Novi trener uvijek znači i nova energija, a sve ostalo je tu negdje i sutra moramo naći adekvatno rješenje, kaže trener košarkaša Kaknja Josip Pandža.

josip_pred_sirokiJosip Pandža kaže da igrači nisu zaboravili bolan poraz u Širokom i da sa tim sjećanjem izlaze na teren

Pandža se osvrnuo i na utakmicu iz prošlog kola sa Royal Bosnom Jelly, poredeći je sa onom od prije četiri mjeseca u Kaknju. Igra sa Bosnom u Sarajevu i sa Bosnom u Kaknju je drastična razlika.

-Na parketu se vidio veliki napredak i timski i individualno kod košarkaša Kaknja, a Bosna je definitivno pokazala da je prvi favorit prvenstva, da je veoma ozbiljan tim sa ozbiljnim budžetom.Međutim mi smo bili blizu, na jednu loptu.To su naši navijači prepoznali i pozivam ih da sutra opet budu s nama.Zahvaljujem se publici koja je navijala na prošloj utakmici u Skenderiji, jer su nadglasali domaće navijače. To su najbolji navijači u Ligi i pomažu nam u pravim momentima. Ja im se zahvaljujem jer su prepoznali našu želju, borbenost i kvalitet bez obzira na poraz. Veliki respekt našim navijačima, zahvalan je Pandža i poziva ih da u subotu budu ponovo šesti igrač Kaknja.

haris_curevacHaris Ćurevac kaže da igrači protiv Širokog traže pobjedu bitnu za nastavak prvenstva

Pobjeda je važna za nastavak prvenstva

- Utakmica sa Širokim je jako bitna za nas jer dolazi poslije poraza u Sarajevu i nakon što smo prekinuli značajan niz pobjeda. Bodovima u sutrašnjioj utakmici tražimo pobjedu koja je vrlo bitna za nastavak prvenstva i za mir u svlačionici, rekao je Ćurevac.

Pohvalili smo igru Haris Ćurevca u prošlom kolu i naglasili da je bila najbolje u dresu Kaknja. Pitali smo ga da li je motiv za odličnu partiju bilo dokazivanje Bosni, kako bi pokazao da treba igrati u Klubu u kojem je ponikao ili je motiv bio dokazivanje Klubu čije boje brani? Evo šta je Haris odgovorio:

- Ne mogu suditi kako sam igrao i da li je to bilo dobro. Moj matični klub jeste Bosna i ja sam dijete Bosne. Postojale su neke kalkulacije, prije početka prvenstva, da već ovu sezonu budem u Bosni. Međutim, ja sam se vezao za ovaj Klub i za ovog trenera i u skorije vrijeme od mog odlaska neće biti ništa.

Ove Harisove riječi nam je potvrdio i trener Pandža, koji je rekao da je Haris Ćurevac imao izbor i javnost to treba znati, dodajući:
- Haris je odbio finansijski duplo bolje uvjete Bosne i došao u Kakanj. Iz nekog razloga je izabrao nas i hvala mu na tome. Renome kojeg uživa Kakanj je kod košarkaša sve veći. Ima igrača koji nam se nude, a nekada su bilii, za nas, nedostižni. Međutim u Kaknju bi igrali za manje novca nego negdje drugo.

aldin_mufleKapiten Aldin Muflizović kaže da se kvalitetno treniralo  i očekuju  maksimalno zalaganje igrača na terenu

Sa navijačima idemo do pobjede

Aldin Muflizović, kapiten košarkaša Kaknja o utakmici sa Širokim i navijačima je rekao:
- Široki je jako nezgodna ekipa koja ima tradiciju i niz godina igranja u najjačim takmičenjima.Cijelu sedmicu smo se kvalitetno pripremali uključujući jutarnje treninge.Atmosfera među igračima je odlična.Nadam se da će se naš rad isplatiti a znamo da bez maksimalnog zalaganja tokom utakmice ne možemo doći do pobjede, koja nam za nastavak prvenstva puno znači. Zdravstveni bilten je relativno dobar, odnosno svi su igrači spremni izuzev Tihomira Vranješa. Navijači su naš veliki podstrek.U prošloj sezoni su pokazali koliko su bitni za rezultatski preokret. Pokazali su, u Sarajevu, koliko značimo jedni drugima i u ime igrača se zahvaljujem na podršci koju smo imali bez obzira na poraz. Jako su nam bitini. Navijači su naš vjetar u leđa i uz njihovu podršku očekujem rezultat u našu korist.

Odlazak Nebojše Maksimovića

Trener košarkaša Kaknja, osvrnuo se i na odlazak Nebojše Maksimovića u Košarkaški klub Vogošća, koji je na putu povratka među BH košarkašku elitu.
- Igrački nam ne odgovara odlazak Nebojše Maksimovića u Vogošću.Bila je to njegova želja i potreba. On je u našem timu i u Kaknju ostavio neizbrisiv trag i kao čovjek i kao igrač. Pružila mu se prilika da odradi pripravnički staž i da živi sa djevojkom. Mi smo to u Klubu uvažili i nismo pravili smetnje za njegov novi iskorak bez obnzira što nam to igrački neodgovara. Želimo mu svu sreću. Izgubili smo važnog igrača ali smo mu omogućili novu šansu koju je Nebojša smatrao važnom. Gledali smo da na tržištu nađemo adekvatnu zamjenu i moram reći da je bilo jako teško.U pozitivnom smo rezultatskom ritmu i nismo htjeli ništa mjenjati do kraja sezone. Imamo skraćen iogrački kadar. Na nekim pozicijama nam fali igrača, pa vidjet ćemo kako će se to nadoknaditi.

A.ZEKIĆ/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u