KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Košarkaši žele prekinuti niz od dva poraza

13.04.2018. - Ekipa Spars Ziraat Bank će u okviru sedmog kola lige za prvaka ugostiti košarkaše Kaknja u sportskoj dvorania na Grbavici. Iako znatno oslabljeni košarkaši Kaknja žele slaviti i tako prekinuti niz od dva uzastopna poraza.

007

Ekipa Kaknja želi prekinuti niz od dva uzastopna poraza na gostovanju u Sarajevu i Mostaru i pobjedom protiv Sparsa se vratiti u borbu za prve četiri pozicije koje vode u playoff. Trener ekipe Kaknja Josip Pandža je u izjavi za naš portal rekao kako nema tajni između ekipa Kaknja i Sparsa budući da su odigrali nekoliko mečeva ove sezone i igrači se sjajno poznaju.

-Protiv Sparsa smo ove sezone odigrali jako dosta utakmica i svaka je bila neizvjesna. Odlično se međusobno poznajemo i nema tajni tako da ćemo teško jedni druge iznenaditi nekim segmentom. Smatram da će utakmicu odlučiti bolje fizičko stanje u tom momentu, duža klupa te inspiracija pojedinaca. Mi smo u Mostaru u dva perioda igre izgledali amaterski i jako nam je stalo da popravimo dojam. Moramo puno bolje reagirati trkački i odrambeno ukoliko želimo parirati Sparsima. Očekujem nadljudsku borbu mog tima, veliku posjetu u dvorani i dobru košarku, rekao je trener Kaknja Josip Pandža pred gostovanje u Sarajevu.

Ekipa Kakanja bi nakon što je ostala bez iskusnog Željka Palavre, ponajboljeg igrača Kaknja posljednjih nekoliko godina u nastavku sezone mogla ostati i bez Darka Talića koji je dobio neugodnu povredu ramena u Mostaru u duelu sa Zrinjskim.

Utakmica sedmog kola lige za prvaka između Spars Ziraat Bank i Kaknja igra se u subotu 14. aprila 2018. godine u 21 h u Sportskoj dvorani na Grbavici. Utakmicu sudi trojac: Dragan Porobić-Maid Lasetović-Dragan Komar, dok je delegat susreta Hariz Bilić.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u