KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Košarkaši žele prekinuti negativan niz

07.04.2017. - U subotu sa počtekom u 19,00 sati, u kakanjskoj sportskoj dvorani igraju Kakanj i Bosna Royal Jolli

aldinmufle_akcijaDeatalj sa prve prvenstvene utakice iz ove sezone

Sedmo kolo Lige za prvaka BiH u košarci na rasporedu je sutra, u subotu 8. aprila. Po peti puta ove sezone, računajući prijateljske, kup i prvenstvene utakmice, snage će odmjeriti Kakanj i Bosna. U dosadašnjih pet susreta Kakanj nije osjetio slast pobjede. Može li serija poraza od Bosne, ali i u Ligi 6 biti prekinuta? Evo šta kaže kapiten ekipe Aldin Muflizović:

- Svaka utakmica u Ligi šest kao i ova sutra protiv Bosne sadržava dosta individualnih ali i timskih kvaliteta. Bosna je izuzetno jak protivnik što pokazuje i stanje na tabeli. Odlično poznajemo njihove prednosti i mane. Za Bosnu je veliki hendikep izostanak ponajboljeg igrača Ikonića zbog povrede, ali to ne mora značiti da su drastično oslabljeni. I pored toga imaju širinu klupe za rotacije kojima uvijek mogu postići svježinu i okrenuti tok utakmice. Mi igramo na domaćem terenu, imamo negativan skor, međutim imamo veliku želju da prekinemo taj niz. Do kraja Lige ćemo igrati borbeno i profesionalno. Ako budemo strpljivi i koncentrisani svih 40 minuta možemo pobjediti. Utakmica protiv Zrinjskog je pokazala da uz malo sreće i više vjere u tim i saigrače imamo periode kada kontrolišemo utakmicu i protivnika. Koliko god nas otpisuju nikome neće biti lako igrati protiv nas do kraja Lige 6, rekao je kapiten košarkaša Kaknja Aldin Muflizović, koji je na posljednjoj utakmici protiv Zrinjskog u Mostaru bio jedan od najboljih igrača Pandžinog sastava.

Utakmica Kakanj-Bosna Royal Jolli igra se u subotu 8.aprila sa početkom u 19 sati. Sudije: Admir Zurapović (Tuzla), Ivan Miličević (Mostar) i Hrvoje Čavar (Čitluk). Delegat/komesar: Zoran Marković iz Zenice.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u