KakanjLive | Srijeda, 23.06.2021. godine

Košarkaši žele pobjedom popraviti dojam

18.04.2017. - U srijedu je na programu posljednje kolo Lige 6 u kojem košarkaši Kaknja dočekuju ekipu Spars Ziraat Bank iz Sarajeva, a ulaz je slobodan.

sparsnajavaDetalj sa posljednje odigrane utakmice u Sarajevu između Sparsa i Kaknja

Uovoj utakmici košarkaši Kaknja pokušaće doći do prve pobjede u doigravanju za prvaka.

U dosadašnjih devet kola igrači Kaknja nisu osjetili slast pobjede, što je malo tko mogao predvidjeti, pogotovo što su struka i igrači najavljivali plasman u polufinale.

Težak raspored na startu i tri uzastopna poraza utjecali su na gubitak samopuzdanja kod igrača, što se itekako odrazilo u preostalim utakmicama i to je jedan od ključnih razloga doživljenog fijaska. Loša selekcija, odlazak Nebojše Maksimovića i ozljede ključnih igrača također su jedan od uzroka neočekivanog debakla.

Trener Josip Pandža smatra da utakmica protiv Sparsa nema nikakav rezultatski značaj, ali da za njega kao trenera ima itekako veliko značenje, što je istakao i u izjavi za naš portal.

-Želja mi je da bar jednom pobjedom popravimo veoma loš dojam koji smo ostavili u ligi za prvaka. Nadam se da će to moji igrači shvatiti i da će pokazati veliku dozu borbenosti. Moram reći da sam totalno nezadovoljan zalaganjem i koncentracijom u zadnje dvije utakmice protiv Igokee i Slobode. Primjetio sam kod svojih igrača predaju i kao da samo čekaju kraj. Totalno sam nezadovoljan takvim odnosom i ponašanjem jer to apsolutno nije sportski. Očekujem da će na oproštaju dati mnogo više i ostvariti toliko željenu pobjedu. Istina, neće biti lako jer su Sparsi jako neugodni. Imaju kvalitetan tim, bolji roster od našeg. Najveća opasnost prijeti od iskusnog trojca Jovanović - Kovačević – Đorđević i njima moramo posvetiti posebnu pažnju. Igramo protiv ekipe koja daje veliki broj poena i moramo biti izuzetno koncentrirani i obrambeno čvrsti kako bi došli do željenog rezultata, istakao je trener košarkaša Kaknja Josip Pandža.

Utakmica Kakanj-Spars Ziraat Bank igra se u srijedu 19. aprila sa početkom u 19 sati, a ulaz je slobodan. Suci su: Petar Obradović (Čapljina), Tomislav Stapić (Mostar) i Maid Lasetović (Tuzla), dok će dužnost delegata/komesara obaviti Edim Duraković iz Tuzle.

M.Komšo/KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u