KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Košarkaši uz podršku publike žele treći trijumf

02.04.2018. - U trećem kolu lige za prvaka Bosne i Hercegovine košarkaši Kaknja će u srijedu 4. aprila u 18:30 sati pred domaćom publikom ugostiti Široki Brijeg. Nakon poraza u Laktašima ekipa Josipa Pandže je pod imperativom pobjede, a Zahiragiću, Palavri, Dediću, Božoviću, Mirkoviću i društvu je potrebna velika podrška sa tribina.

KAKANJ - ŠIROKI

Nakon dvije uvodne pobjede ekipa KK Kakanj je poražena u Laktašima od Igokee, a na pobjedički kolosijek tim Josipa Pandže će se pokušati vratiti protiv Širokog pred domaćim navijačima. Široki je uz Igokeu jedini tim koji je ove sezone slavio u Kaknju, pa trener Kaknja poziva na oprez.

josipkupsloboda

-Široki je odigrao briljantnu partiju protiv Bosne. Bili su motivirani, rastrčani i precizni. Sigurno im ta pobjeda daje veliko samopouzdanje. Oni su ekipa koja nas je već pobjedila u Kaknju, jedina uz Igokeu i znamo da nas čeka težak posao. Odličan su spoj iskustva i kvalitete Junakovića, Cromera, Macona, Naletilića, te mladosti, atletizma, energije braće Drežnjak, Lončara, Karačića, Čolaka i Zubca. Jako je važna kontrola skoka te odgovor na napadačku tranziciju protivnika. Nadam se velikoj posjeti, dobrom navijanju, a mi ćemo se odužiti velikom borbom i uraditi sve da dođemo do pobjede, rekao je trener Kaknja Josip Pandža u izjavi za naš portal.

Svi igrači Kaknja su spremni za duel sa Širokobriježanima, a playmaker Kaknja Adi Zahiragić očekuje težak susret.

zaha (7)

-Očekuje nas težak susret. Ekipa Širokog je u izmjenjenom sastau u odnosu na prošlu utakmicu kada su nas dobili u Kaknju. Sigurno su sada još bolji, ali i mi smo u dobrom ritmu. Nijanse će na kraju odlučiti pobjednika. Nadamo se da ćemo odigrati na nivou koji se očekuje od nas, a onda rezultat ne bi trebao izostati, rekao je organizator igre Kaknja Adi Zahiragić u izjavi za KakanjLive.

Susret između Kaknja i Širokog igra se u srijedu 4. aprila u 18:30 sati u Sportskoj dvorani u Kaknju. Sudijska trojka za ovaj duel je Nermin Nikšić, Mirza Palo i Hasan Bajgorić, dok je delegat susreta Mirza Hatibović.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u