KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Košarkaši u Mostaru poraženi ali glavu gore

11.04.2018. - Košarkaši Kaknaj su doživjeli težak poraz u Mostaru ali ne treba klonuti duhom i sada se predati. Ova ekipa je dva puta pobjedila istog ovog Zrinjskog i zato već u narednim utakmicama vjerujemo da se vraća na pobjednički kolosijek

Izuzetno efikasnih prvih deset minuta za rezultat 33:34. Našim košarkašima jednostavno sve je polazilo za rukom u napadu. Nijedna ekipa nije igrala posebno aktivnu odbranu i ovoliki broj poena kod iskazane preciznosti bio je kao u NBA četvrtinama.

Nisu košarkaši Zrinjskog u drugom periodu tako dobro igrali odbranu, koliko su košarkaši Kaknja prodali lopti pogrešnim dodavanjima. Svaki napad kada su Kakanjci skoro uzastopno pogriješili u dodavanju, domaći su kaznili poentiranjem i veoma brzo na početku drugog perioda došli do plus 8 poena. Seriju grerški, pogađajući čak protivničke igrače u ruke, napravili su Talić, Merdanović, Zahiragić, Dedić, a jednom je istekao i napad... Sve te greške ostavile su Pandžinu momčad na samo 13 poena u drugoj četv tini, dok su Mostarci zadržali efikasnost iz prvog perioda i na odmor otišli sa 17 ponea prednosti.

Da se može igrati sa atletski snažnijom, sa individalno poznatijim, pa i kvalitetnijim igračima košarkaši Kaknja su pokazali i u trećoj četvrtini kada je ovih deset minuta završilo 19:19. Ali šta se dogodilo u posljednjem periodu vjerovatno će najbolju analizu napraviti trener Josip Pandža.

Na kraju, ipak treba glavu dići gore. Momci u ekipi su složna i vrijedna klapa. Dobili su Zrinjskog dva puta u ovom prvenstvu, a to je jedino uspjela napraviti Sixt Primorska u ABA 2 ligi.Ne treba zaboraviti da Zrinjski ima 12 „strašno“ dobrih i jednako kvalitetnih igrača u rostoeru. Ne treba zaboraviti da je to ekipa koja van stroja ima izvanredne Šutala, Princa i Demića. Pred Mostarcima u Aleksandrovcu je pala i IGOKEA. Zato, zaista glavu gore nije kraj svijeta ako se primilo 110 poena od takve ekipe. Na domaćem terenu uz navijače kao šestog igrača košarkaši Kaknja mogu puno više. Idemo dalje uz čestitke Nikoli Gaćeši, za učinak na utakmici u Mostaru. Već u narednom kolu, u teškom susretu sa Igosima, a onda i sa Bosnom na domaćem terenu naši momci mogu izboriti polufinale. Gostovanja u Širokom i kod Sparsa, trebala bi donijeti jednu pobjedu. Ova ekipa to može.

HKK Zrinjski – KK Kakanj
(33:34, 31:13, 19:19, 27:13)

Utakmica šestog kola Lige za prvaka BiH. Sportska dvorana Bijeli Brijeg u Mostaru. Gledalaca 500. Sudije: Dragan Porobić, Saša Babić,Božidar Radanović. Delegat: Duško Bojović.

HKK Zrinjski: Marko Ramljak 3, Marko Ljujić 12, Ivan Miličević 10, Aleksandar Sokolović 25, Sven Smajilagić 20, Josip Golemac, Mario Petrić 4, Torion Brummit, Ljubo Šamadan 5, Luka Igrutinović 8, Ivan Kuzman, Toure Murray 23.Trener: Hrvoje Vlašić.

KK Kakanj: Ermin Dedić 11, Adi Zahiragić 5, Milivoje Božović 8 , Adam Mirković 13, Nikola Gaćeša 31 , Eldar Merdanović 5, Nermin Buza 2, Aldin Muflizović , Ernes Mešinović 2, Darko Talić, Zlatan Tepić 2.Trener: Josip Pandža.Asistenti: Benjamin Šabić i Mirza Ganić.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u