KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Košarkaši rasterećeni putuju u Laktaše

29.03.2018. - U okviru trećeg kola lige za prvaka BiH ekipa Kaknja gostuje aktuelnom prvaku BiH, Igokei u Laktašima. Svjesni kvalitete ekipe Dragana Bajića Kakanjci u Laktaše putuju potpuno rasterećeni u nadi da mogu odigrati kvalitetan meč.

IMG_3434

Nakon sjajnog starta u ligi za prvaka BiH i pobjeda protiv Zrinjskog i Sparsa, ekipa Kaknja rasterećeno putuje u Laktaše gdje će snage odmjeriti sa aktuelnim prvakom države i apsolutnim favoritom u ligi za prvaka BiH.

Igokea je nakon poraza u Sarajevu jako motivirana i žele da se vrate na pobjednički kolosijek. U taboru Kaknja su svjesni kvaliteta ekipe Dragana Bajića i u Laktašima će imati pravi test da u ovom momentu vide gdje su u odnosu na najbolju ekipu u Bosni i Hercegovini.  

Josip_Pandza_siroki

-Najlakše nam je igrati susret protiv aktuelnog prvaka države. Nemamo mnogo za izgubiti, a možemo testirati svoju pravu vrijednost. Igokea je apsolutni favorit utakmice i prvenstva BiH bez obzira na poraz koji su doživjeli u Sarajevu. Sastavljeni su od iskusnih i kvalitetnih igrača vođeni odličnim trenerom i sigurno da će znati dobro reagirati nakon tog poraza. Lakše bi nama bilo da su dobili tu utakmicu jer bi protiv nas igrali opuštenije. Ovako očekujemo maksimalno motiviranog i koncentrisanog protivnika. Da bi utakmicu učinili zanimljivom moramo braniti pik protivnika, kontrolisati skok i njihovo trčanje. Vidjet ćemo koliko kvalitetno možemo odgovoriti prvaku BiH. Očekujem dobru utakmicu, maksimalnu borbenost, hrabrost i fokusiranost mojih igrača, rekao je trener ekipe Kaknja Josip Pandža pred gostovanje u Laktašima.

Pandža i njegovi asistenti Šabić i Ganić nemaju problema sa zdravljem i povredama igrača i svi momci su spremni i konkurisat će za duel u Laktašima.

Ermin Dedić

-Nakon utakmice sa Sparsima iskoristili smo vrijeme za regeneraciju i pripremu za utakmicu u Laktašima. Mislim da će Igokea nakon poraza u Sarajevu biti izuzetno motivirana da dobije svaku utakmicu do kraja. Ne putujemo u Laktaše sa bijelom zastavom. Oni su sigurno favoriti ali je sigurno da ćemo dati sve od sebe, boriti se kao i u svakoj drugoj utakmici, a na kraju ćemo vidjeti kakav će ishod biti, rekao je Ermin Dedić u izjavi za KakanjLive.

Igokea i Kakanj igraju u subotu 31. marta 2018. godine u Sportskoj dvorani u Laktašima u 19 sati. Pravdu na ovom susretu dijelit će trojka Ademir Zurapović, Haris Bijedić i Samir Kadrić, dok je delegat susreta Siniša Jakovljević.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u