KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Košarkaši putuju u Tuzlu očekujući pun Mejdan

02.03.2017. - Bez obzira što za protivnika imaju poletnu ekipu Slobode, koja je u top formi, trener Pandža očekuje da će njegovi izabranici pružiti snažan otpor i ostvariti dobar rezultat

predsloboduSa posljednje  utakmice u Kaknju u kojoj je Sloboda bila bolja za poen razlike 75:76

Nakon sjajne igre i uvjerljive pobjede protiv Mladosti, s kojom su definitivno izborili plasman u Ligu za prvaka, košarkaši Kaknja vratili su samopouzdanje i bez opterećenja i u vedrom ozračju dočekuju preostale dvije utakmice regularnog toka prvenstva. Preostala dva susreta sa jakim ekipama Slobode i Sparsa dobro će im doći uoči doigravanja za prvaka, jer igrači nemaju pritiska i mogu igrati bez opterećenja, što nije bio slučaj u posljednjim utakmicama, naročito protiv Širokog i Slobode, koje su izgubili u posljednjim sekundama.

Trener Pandža na raspolaganju ima kompletan igrački kadar, a stiglo je i vrijedno pojačanje. Riječ je o Dejanu Šakotiću koji će debitirati već u subotu u vjerovatno prepunom Mejdanu.

-Šakotića svi pamtimo po odličnim igrama u Leotaru i ako bude na tom nivou sigurno će biti osvježenje i pojačanje za našu ekipu. Problem stvara mala minutaža i nedostatak samopouzdanja kroz ovu sezonu u ekipi Rogaške, tako da će vrijeme najbolje pokazati kako će se adaptirati, ali ja vjerujem da će nam biti od velike koristi, kaže trener Pandža, kojeg posebno raduje što se Obrad Tomić, nakon duže pauze uključio u trenažni prosec i bit će spreman za utakmice u Ligi za prvaka.

Kad je riječ o subotnjem gostovanju u Tuzli, Pandža priznaje da je Sloboda favorit jer igra u velikoj formi, ali da će prepuna dvorana u Mejdanu biti dodatna motivacija za njegove igrače i da se nada dobrom rezultatu.

-Sloboda je veoma kvalitetna ekipa koja igra u vrhunskoj formi od početka sezone. Kod njih je evidentan napredak i pojedinačni i timske igre što je sigurno plod dobrog rada iskusnog trenera Velimira Gašića. U seriji su pobjeda i favoriti su i protiv nas. Međutim, u Tuzlu idemo odigrati borbeno,rasterećeno i nadam se dobrom rezultatu. Iskreno se nadam da će dvorana biti puna, te da će to biti dodatna motivacija mojim igračima, koji će sigurno dati svoj maksimum i pokušati se revanširati za minimalni poraz u Kaknju (75:76) , istakao je trener košarkaša Kaknja Josip Pandža.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u