KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Košarkaši priželjkuju prvi trijumf nad Širokobriježanima

15.01.2016. - Subotnji meč između Kaknja i Širokog u fokusu je bosanskohercegovačkih sportskih zbivanja

publikakosarkaUz navijačku podršku moguće je nastaviti pobjednički niz

Sjajne igre i šest uzastopnih pobjeda košarkaša Kaknja podigle su atmosferu do usijanja i subotnji meč protiv Širokog u fokusu je svih sportskih zbivanja u Bosni i Hercegovini. Ovo je, nema sumnje, jedna od ključnih utakmica sezone za Pandžine izabranike, koji žele nastaviti pobjedonosni niz. U dosadašnja tri dvoboja Širokobriježani su imali maksimalan učinak (71:62, 74:61 u sezoni 2014/15. i 88:83 jesenas u Širokom Brijegu) i normalno je da kod igrača Kaknja postoji veliki respekt, ali i silna želja i motiviranost da prekinu tu neugodnu tradiciju i dođu do prve pobjede.

Trener Pandža ima problema zdravstvene prirode kod Željka Palavre i nedovoljno oporavljenog Nebojše Maksimovića, čiji je nastup pod upitnikom, dok na usluge ozlijeđenog centra Obrada Tomića ne može računati do polovine narednog mjeseca, što je doista veliki hendikep.

Pandža ne želi komentirati dubinu igre Širokog, ali ističe da imaju dosta kvalitetnih igrača, koji imaju dobru realizaciju, a također su u stanju koristiti kvalitetne alternativne odbrane. Na sve ove okolnosti treba obratiti pažnju i igrači moraju biti spremni jer ovo je utakmica koja je u ovom dijelu sezone za nas od iznimnog značaja, mišljenje je Josipa Pandže.

buza_gradjanskiNermin Buza: Niko nije nepobjedljiv

I igrači su svjesni težine i značaja utakmice, ali vjeruju da mogu uz pomoć navijača stići do toliko željene pobjede.

-Dosad nismo imali uspjeha u susretima sa Širokim, koji je objektivno jedan od najtežih protivnika.Na nama je da ispravimo greške iz utakmice u Širokom Brijegu, koju nažalost zbog ozljede nisam igrao. Moramo igrati agresivnije, dati sve od sebe, ispoštovati dogovor iz svlačionice i discipliniranom igrom doći do pobjede. „Nošeni“ velikom podrškom sjajne publike, koja je naš šesti igrač, mislim da možemo ostvariti uspjeh. Uostalom, niko nije nepobjediv i to nam daje nadu da možemo prekinuti neugodnu tradiciju i konačno pobjediti Široki, koji je jedan od najtežih protivnika jer ima dobru unutrašnju liniju i ako njih uspijemo zaustaviti imamo realne šanse da trijumfujemo, riječi su centra Nermina Buze.

merdanovic_sparsEldar Merdanović: Respektujemo Široki ali ih se ne plašimo

Mladi Eldar Merdanović, koji ove sezone igra u vrhunskoj formi, također smatra da je ovo jedna od ključnih utakmica,koja će opravdati epitet derbija.

-U velikoj smo seriji i želja nam je da održimo taj pobjedonosni niz. Igramo protiv jakog protivnika kojeg još nismo pobijedili i naravno da ga izuzetno respektiramo, ali ne i plašimo. To je dodatni motiv za sve nas i ja vjerujem da ćemo uz maksimalno zalaganje i podršku navijača uspjeti po prvi put slaviti protiv Širokog, kaže Eldar Merdanović, koji će zajedno sa Buzom imati težak zadatak da zaustavi unutrašnju liniju koju predvode internacionalci Ivan Novačić i korpulentni amerikanac Krystopher Faber, glavne vedete Širokobriježana, koji uz Juraja Segarića i Andriju Ćorića mogu kontrolisati utakmicu i držati rezultatsku neizvjesnost.

Utakmica Kakanj-Široki igra se u subotu 16.januara/siječnja sa početkom u 19 sati.Utakmicu će voditi banjalučka sudijska trojka: Bojan Jovanić, Davorin Skenderović i Miloš Srdić. Delegat je Siniša Jakovljević također iz Banja Luke.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u