KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Košarkaši pred Vogošću željni igre

03.11.2017. - Poslije pauze od dvije sedmice, u nedjelju košarkaši igraju utakmicu četvrtog prvenstvenog kola – gostuju u Vogošći, a tamo ih čekaju i bivši igrači Kaknja: Peljto, Maksimović i Tuljković

Petnaestodnevna prvenstvena pauza uslijedila je poslije meča sa sarajevskom Bosnom u kojem se, bez obzira na poraz (90:80) vidjelo da forma košarkaša Kaknja ide uzlaznom linijom. Kada je tu liniju trebalo podići bar za jednu ljestvicu više uslijedila je pauza u kojoj su Kakanci trenirali ali nisu našli jakog protivnika za kontrolni meč i podizanje dostignute forme.Odigrana je jedna humanitarna utakmica, u Fojnici sa A-1 ligašem Travnikom kojeg su „kakanjski kraljevi“ dobili sa 62:35.

U četvrtom kolu, a trećem ovosezonskom susretu KK Kakanj će odmjeriti snage sa ekipom Vogošće u KSC Vogošća u nedjelju 5. novembra 2017. godine u 19,00 sati. Pošto su se i navijači zaželjeli utakmica najdražeg Kluba, očekuje se da će Josip Pandža i njegovi puleni imati značajnu podršku na ovom gostovanju.

pandzaprozivkaJosip Pandža kaže da je Vogošća ozbiljan napadački tim

Kakanjci su blagi favorit u ovom duelu, ali njihov strateg poziva na oprez jer su domaćini poslije dva poraza od Slobode u Vogošći i Širokog na gostovanju u ovom duelu neće ništa prepustiti slučaju i računaju na pobjedu:
-Vogošća je ozbiljan napadački tim. Puno se toga u njihovoj igri vrti oko trojke Maksimović – Peljto – Tuljković. Igraju sjajno pik i moramo biti agresivni, borbeni i koncentrirani cijeli susret ukoliko želimo doći do pobjede. Nadam se ozbiljnom pristupu našeg tima i borbi za svaku loptu, a rezultat onda neće izostati, rekao je trener košarkaša Kaknja Josip Pandža.

U taboru Kaknja vlada sjajna atmosfera, a Pandža i njegovi pomoćnici za duel sa Vogošćanima mogu računati na sve momke. Kakanjci su u dosadašnja dva susreta upisali jedan trijumf protiv Mladosti (83:79) i poraz od Bosne Royal (90:80).

vogbelimladostDanilo Negovanović  u akciji na utakmici prvog kola, nametnuo se kao pravi vođa

Danilo Negovanović – Beli je u dvije prvenstvene utakmica opravdao očekivanja, a poznato je da nije igrač koji pada, već momak koji uvijek daje maksimum i što prvenstvo više odmiče, gdje god je igrao njegovo je zalaganje iz utakmice u utakmicu bilo sve veće i veće. Ovaj bespoštedni borac iz Loznice sa privremenim boravkom u Kaknju pred gostovanje u Vogošći kaže:

-Imali smo dvije sedmice da se pripremimo za Vogošću i očekujem pobedu kao i na svakoj narednoj utakmici, jer se tako spremamo i mislim da kao ekipa imamo kvalitet. Protivnika ne poznajem dobro, osim nekih pojedinaca, ali trener Pandža nas je usmerio i uputio u njihove kvalitete tako da ćemo pokušati to ispoštovati kako bi došli do pobede. Očekujem da u narednom periodu igramo sve bolje i bolje, podižemo formu i ne sumnjam da ćemo ostvariti cilj na kraju sezone, istakao je Danilo Negovanović, koji se već na prve dvije utakmice nametnuo kao vođa u realizaciji trenerskih zamisli na terenu.

vogmerdanmladostEldar Merdanović očekuje zanimljivu i dobru utakmicu uz veliku navijačku podršku

Eldar Merdanović, košarkaš koji u Kaknju sa uspjehom odrađuje četvrtu sezonu kaže da su igrači bez obzira na pauzu motivirani i željni dokazivanja:

-U Vogošću idemo maksimalno motivirani i željni utakmica i pobjeda. Pauzu smo iskoristili kao vrijeme za napredovanje u fizičkoj spremi i ispravljanju uočenih slabosti u igri. Vogošća je ekipa koja ima dobre pojedince, među koje spadaju naši bivši saigrači Peljto, Maksimović i Tuljković. Siguran sam da će to biti dobra, zanimljiva i uzbudljiva utakmica. Od ove sezone očekujem da bude sa što manje ozljeda i što više pobjeda koje ćemo proslavljati zajedno sa našim navijačima, čija podrška sigurno neće izostati ni u nedeljnom dvoboju u Vogošći, kazao je marljivi Eldar Merdanović.

Susret između Vogošće i Kaknja igra se u nedjelju 5. novembra 2017. godine u 19 sati u KSC u Vogošći. Sudijska trojka koja će voditi ovaj meč je Ademir Zurapović, Saša Babić i Milan Adamović, dok je delegat susreta Jadran Lasetović.

Mato Komšo/Edis Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u