KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Košarkaši pobjedili još jednu pripremnu utakmicu

22.09.2018. - U četvrtoj pripremnoj utakmici košrkaši Kaknja bili bolji od mostarskih stdenata rezultatom 89:81


Bila je ovo četvrta pripremna utakmica košarkaša Kaknja. Bez obzira na pobjedu možda je ovo utakmica koja je pokazala najviše kritičnih tački na kojima trener Šabić i njegovi igrači trebaju raditi. Večeras se pokazalo koliko je ovo zaista mlad tim, koji pored Josipovića i Palvre nema iskustvo koje u kritičnim momentima može ili stati na loptu ili preokrenuti situaciju na terenu. Gledali smo jedno poprilično mirno prvo poluvrijeme koje je završilo 41: 33 u korist Kaknja. Treći period je unio puno više agresivnosti sa obe strane u kojoj su mostarski studenti nadoknadili minus od osam poena i došli do prednosti od plus jedan poen 61:62. Zadnjih deset minuta bile su repriza trećeg perioda s tim što su ovoga puta košarkaši Kaknja napravili prednost od devet poena (28:29), što je na kraju rezultiralo pobjedom sa osam poena razlike (89:81).

Vanjski šut je bolje služio goste. Ubacili su 11 trica od 23 pokušaja. Sa druge strane domaći tim je ubacio šest trica od 18 pokušaja.

Treba reći i da su gosti nastupili bez Edina Rešidovića i Željka Klještana sa kojima će tim iz Mostara sasvim sigurno izgledati puno moćniji i opasniji. Sada je definitivno da KK Kakanj u prvenstvo ulazi bez Eldar Merdanovića, koji će radi povrede koljena pauzirati cijelu sezonu. Merdanovića je snašla ista povrede radi koje je aktivnu košarkašku karijeru u Kaknju prošle sezone završio Danilo Negovanović-Beli. Nadamo se da će Merdanović ipak ponovo zaigrati.

Kod Kaknja je nastupio Željko Palavra i pokazao da sa na njega itekako treba računati i osloniti. Ulijeva smirenost i sigurnost nephodnu redizajniranom timu Kaknja. Raduje činjenica da su uz Palavru kontinuitet dobrih igara imali Josipović i Muflizović. Bez obzira na to, cijelom timu je nedostajalo energije  koju krasi pobjednička borbenost. Jovanović, Ćurevac i Begić su bili uz bok njima. Sa manje energije, ali i sa mnje minuta na terenu, u odnosu na prethodne pripremne utakmice, igrali su svi ostali košarkaši Kaknja. U svakom slučaju, u ovom pripremnom periodu to su normalni padovi tako da ukupan večerašnji odnos prema igri ne treba smatrati tragičnim jer još uvijek se radi na dostizanju takmičarske forme.

Kod gostiju terenom je tokom svojih minuta dominirao Aldin Dželmo. Postigao je i najviše poena u gostujućem timu, dok su Danijel Zovko i Ivo Mikulić ubacivali prelomne trice, koje nisu bile dovoljne da na kraju slave gosti iz Mostara.

KK Kakanj – KK Student 89:81
(21:16; 20:17, 20:29, 28:19)

Sportska dvorana u Kaknju. Subota 22. 09.2018. godine. Prijateljska utakmica. Gledalaca 50. Sudije: Esad Pelja, Hasan Bajgorić i Aldin Dedić.

KK Kakanj: Luka Jovanović 8, Adnan Arslanagić 3,Enes mešinović 2, Aldin Muflizovioć 15, Ivan Begić 7, Haris Ćurevac 8, Mirza Velić 2, Bartol Lučić, Željko Palavra 17, Nermin Buza 5, Zlatan Tepić 2, Igor Josipović 20. Trener: Benjamin Šabić.

KK Student: Mirza Manjgo 10, Ivan Kuzman 11, Ivica Širić 7, Danijel Zovko 15, Meho Haračić 2, Ivo Mikulić 13, Aldin Dželmo 20, Mario Barbarić, Cvitanović, Skrobo 3. Trener: Ahmet Pašalić.

A.Z/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u