KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Košarkaši petom uzastopnom pobjedom žele na pauzu

22.12.2015. - Zadnju utakmicu prije prvenstvene pauze Kakanj igra protiv Građanskog u srijedu u 19,00 sati

muflizovic_kk

Težak poraz u Mrkonjić Gradu(89:70) očito je pozitivno djelovao na košarkaše Kaknja jer su potom savladali vodeću ekipu Sparsa (71:66), a onda tri gostujuća trijumfa (Bošnjak, Zrinjski, Student). Dva uzastopna gostovanja u Mostaru bila su izuzetno teška i dramatična, ali su izabranici trenera Josipa Pandže pokazali karakter i veliku borbenost, što je uz timsku igru kojoj preferira trener Pandža, bio ključ uspjeha. Očito, poslije pobjede nad favoriziranom ekipom Sparsa, igrači su dobili samopouzdanje i iz utakmice u utakmicu igrali sve bolje i stigli do pobjedonosnog niza kojeg još nisu ostvarili u elitnom društvu bh. košarkaša.

Kakanj je ostvario deset pobjeda i spada među tri najozbiljnija kandidata za Ligu 6. Međutim, ništa nije gotovo jer je preostalo još devet kola u kojima ih čekaju teška gostovanja, ali i nastupi u Kaknju protiv direktnih konkurenata Širokog i Mladosti, te Građanskog, Slobode i Bošnjaka, koji također imaju svoje ambicije.

-Što je najvažnije, nema euforije, radimo i igramo u pozitivnom ozračju i svakom protivniku pridajemo dužni pažnju i respekt. Ponosan sam na svoje igrače, uložili su silnu energiju i iskazali momčadski duh. Jednostavno, na našu veliku želju, borbenost i htjenje, protivnici nisu imali rješenja, objašnjava posljednje uspjehe svog tima trener Pandža.

Nakon tri uzastopna gostovanja, u srijedu (23.12.), igrači Kaknja će pred svojim navijačima pokušati se revanširati Građanskom za poraz u Bijeljini (71:69) i stići do pete uzastopne pobjede.

- Dosta smo se potrošili u Mostaru. Minutažom su više izvukli neki igrači i umor je ogroman, ali vjerujem da će publika pomoći da se taj umor zaboravi, te da ćemo uz njihovu pomoć nastaviti pobjedonosni niz. Građanski je nezgodna ekipa u kojoj svi igrači mogu da pogode za tri poena. Dosta su digli formu, puni su samopouzdanja jer su u zadnja tri kola ostvarili dvije pobjede (Varda u Višegradu i Zrinjski kući) i poraz od Sparsa u Sarajevu u egal utakmici i sigurno će naša utakmica biti zanimljiva. Pozivam naše navijače da dođu u što većem broju te da tako nagrade odličnu sezonu naših košarkaša, istaknuo je trener Josip Pandža.

I ovu utakmicu će „preskočiti“ ozlijeđeni Nebojša Maksimović i Obrad Tomić, čije će odsustvo mnogo značiti za ionako skromni roster.

Utakmica Kakanj - Građanski igra se u srijedu 23. decembra / prosinca sa početkom u 19 sati. Utakmicu će suditi banjalučka trojka: Bojan Jovanić, Miljan Šobot i Miloš Srdić, dok je delegat Siniša Jakovljević, također iz Banja Luke.

M.Komšo / KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u