KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Košarkaši oslabljeni putuju na megdan Mladosti

08.01.2018. - U srijedu se nastavlja drugi dio prvenstve sezone najboljih bh košarkaša. U prvom ovogodišnjem nastupu košarkaši Kaknja gostuju u Mrkonjić Gradu gdje će snage odmjeri protiv tradicionalno neugodne Mladosti . Trener Pandža ne može računati na ranije ozlijeđene Željka Palavru i Eldara Merdanovića, te bolesnog kapitena Aldina Muflizovića, što je veliki hendikep

pandza_spars

Bez obzira na sve ove teškoće, trener košarkaša Kaknja Josip Pandža ne gubi nadu i vjeruje da njegova desetkovana ekipa ima snage i kvaliteta da uspješno prebrodi prvu prepreku i nastavi uspješnim igrama iz prvog dijela sezone u kojem su ostvarili plan i na kraću zimsku stanku otišli s četvrte pozicije.

-Pauzu smo iskoristili za adekvatan trenažni proces u individualnim stvarima koje nismo mogli popravljati kroz period odigravanja utakmica. Igrači su se uspjeli dovoljno odmoriti kroz pauze za praznike, ali su odradili i kvalitetan uvod za nastavak sezone u kojem nas očekuje veliki broj utakmica u malom vremenskom periodu. Od 10.januara do 10.februara 2018.godine imamo sigurnih  osam utakmica (7 prvenstvenih, 1.Kup, op.a.), a možda i više ukoliko se plasiramo dalje u kup takmičenju. Prva u nizu utakmica je Mladost koju smo u Kaknju  pobjedili jako teško, u zadnjim momentima utakmice. To je ekipa koja je izgubila dosta egal utakmica i sigurno je mnogo kvalitetnija  od trenutnog stanja na prvenstvenoj tabeli. Mijenjali su kadar na važnim mjestima u timu i teško je predvidjeti šta nas očekuje na ovom neugodnom gostovanju. Nama  stanovite probleme  prave ozljede Željka Palavre i Eldara Merdanovića, koji će, nažalost, duže odsustvovati, te bolest kapitena Aldina  Muflizovića, na čije usluge ne možemo računati protiv Mladosti. Ako ovome dodamo i nedavni  odlazak Nebojše Pavlovića, to je doista veliki hendikep, pogotovo što  je riječ  o  igračima  koji igraju iste pozicije i isuviše  smo oslabljeni u skoku i čvrstini. Roster nam je dosta skraćen i zbog toga smo angažirali Nebojšu Maksimovića koji će svojim neupitnim igračkim i ljudskim karakteristikama pokušati pomoći da što bezbolnije prođemo ovaj jako gust  i težak raspored. Imamo manjak centimetara u timu, situacija nije baš lagodna, ali druge nam nema nego da zapnemo svom snagom i na svim nivoima. Nadam se da ćemo velikom borbom to sve nadoknaditi i ostvariti dovoljan broj pobjeda da čvrsto ostanemo na putu prema ligi za prvaka što nam je prevashodni  cilj, istakao je trener košarkaša Kaknja  Josip Pandža.

Utakmica Mladost – Kakanj igra se 10.januara 2018.godine sa početkom u 19 sati. Vođenje ovog susreta povjereno je banjalučkom sudijskom trojcu: Saša Babić, Milan Adamović i Davorin Skenderija, dok će dužnost delegata/komesara obaviti Siniša Jakovljević, također iz Banjaluke.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u