KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Košarkaši odradili prvi trening

29.08.2018. - Svi pozvani na okupu, a Željko Palavra se Kakanjcima priključuje polovinom idućeg mjeseca

Košarkaši Kaknja su počeli pripremni period za novu sezonu. Stručnom štabu su se odazvali svi igrači, a radosna vijest za navijače KK „Kakanj“  je da se timu priključuje i Željko Palavra, jer je danas i sa ovim izvanrednim sportistom i čovjekom postignut dogovor o saradnji. Palavra će se ekipi priključiti 17. septembra, a do tada će  biti u  individualnom trenažnom procesu i učestvovat će na jednom basket turniru u Kini.

Na današnjem prvom treningu igrače su pozdravili predsjednik Kluba Nedžad Rožajac i načelnik Općine Kakanj, Nermin Mandra. Igračima su se obratili i potpredsjednik Kluba Samir Lušija i trener Benjamin Šabić. Izjave za novinare su dali kapiten Aldin Muflizović i novi centar Kaknja iskusni Igor Josipović.

muflizovićAldin Muflizović: Ni najskuplji ne pobjeđuju sve utakmice, niti  manje vrijedni sve gube

Muflizović je rekao da će ova ekipa na terenu pokazati koliko može, a posebno je naglasio: Ne mora značiti da  ako je neki tim finansijski pono veće vrijednosti da će pobjeđivati niti znači da će neki  novčano manje vrijedniji tim gubiti utakmice. Dat ćemo sve od sebe da publika u Kaknju i dalje bude zadovoljna kvalitetom košarke koju ćemo igrati.

josipovicIgor Josipović: Došao sam u Kakanj da bi smo igrali Ligu 6

 Zanimljiva je i izjava Igora Josipovića koji je rekao da zna u kakvu je sredinu došao i da nije slučajno izabrao Kakanj, a zatim je istako: „Nisam  u Kakanj došao da bi  se borili za opstanak. Imamo Upravu koja skromno govori o ambicijama, međutim ja sam ovdje došao da bi igrali Ligu 6. To je moj cilj, a siguran sam da to žele i svi moji saigrači. Trudit ćemo se da to tako i bude. Puno je faktora koji o tome odlučuju, ali ako budemo zdravi i složni mi to možemo“

svizajednogSvi u glas, igrači, treneri i Uprava Kluba: Ko je najbolji? – Kakanj!

Prvom treningu su prisustvovali: Aldin Muflizović, Eldar Merdanović, Nermin Buza, Ernes Mešinović, Luka Jovanović, Ivan Begić, Adnan Arslanagić, Igor Josipović, Haris Ćurevac, Zlatan Tepić, Sead Delibašić Damir Pirić, Alen Drijenčić. Među novim igračima je i Mirza Velić, koji je proteklu sezonu igrao u ekipi Burča sa Ilidže, a igra na pozicijama plejmejkera i  beka.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u