KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Košarkaši odlaze na teško gostovanje u Široki brijeg

11.01.2019. - Kakanjci gostuju kod Širokog koji je u ovoj utakmici izraziti favorit ali se ipak nadaju da mogu napraviti iznenađenje

dariodreznjakDario Drežnjak (24) na utakmici u Kaknju

Širokobriježani su u dosadašnjem toku prvenstva izgubili dvije utakmice, a jednu od njih u Kaknju. Bilo je to u drugom kolu, kada je sve riješeno u dvije posljednje minute. Kakanj je bio bolji od Širokog rezultatom 92:81. Košarkaši Širokog taj poraz još nisu prebolili i jedva čekaju da se revanširaju Šabiću i njegovim igračima. Potvrđuje to i izjava Darija Drežnjaka koji je pred gostovanje Kakanjaca, za službenu stranicu svoga Kluba rekao:

- Očekivanje pred ovu utakmicu je kao i pred svaku drugu, da igramo svoju rastrčanu igru sa dosta agresije na oba kraja terena. Nadamo se pozitivnom ishodu, a to je pobjeda s kojom želimo ostati na prvom mjestu. Momčad Kaknja dobro poznajemo, svakako da zaslužuju određen respekt pogotovo jer su nas dobili u prvom dijelu sezone, međutim mi se ne bojimo nikoga. Dobru pripremu smo napravili kroz ovaj tjedan tako da spremni i s nestrpljenjem čekamo sutrašnji susret. Mi znamo svoj krajnji cilj, a ovo je još jedna usputna stanica koja vodi ka ostvarenju toga cilja, izjavio je Dario Drežnjak.

Doživljavajući utakmicu sa timom iz Kaknja samo kao „usputnu stanicu“ košarkaš Širogog jasno je rekao ko je favorit i da Kakanjci na „Pecari“ nemaju šta tražiti. Međutim, u stručnom štabu Kaknja smatraju da bez obzira što je ovo teško gostovanje niko nije ne pobjediv, te da se uz dosljednu primjenu svega što se pripremalo pred ovo gostovanje, uz veliku motivaciju tokom utakmice, u Širokom može ostvariti iznenađenje.

arslanagicsirokiAdnan Arslanagić izvodi slobodna bacanja na utakmici sa Širokim u Kaknju

Organizator igre Kakanjaca, Adnan Arslanagić misli da je iznenađenje moguće:

- Poslije pobjede protiv Bratunca u dobrom smo ritmu i odlično se osjećamo. U Široki putujemo da odigramo dobar susret i pokušamo iznenaditi protivnika. Svi smo zdravi i spremni. Naporno smo radili prethodnu sedmicu i s nestrpljenjem čekamo ovaj meč nadajućis e da možemo prirediti iznenađemnje, rekao je Arslanagić.

Svejsni su Kaknjci da će biti teško jer Široki igra poletno, brzo, sa odličnom tranzicijom, agresivno na svakom dijelu terena, imaju vrlodobar vanjski šut, odličan skok u odbrani i napadu, tako da je optimizam Kakanjaca i pomalo nerealan, ali važno je da se na ovo gostovanje odlazi sa nadom u moguće iznenađenje. Domaći tim ima veliki motiv u želji da pobjedom sačuva prvu poziciji, a Kakanjci da prvoplasiranima pomrsi taj račun.

Utakmica Širokog i Kaknja igra se u subotu 12. januara 2019. godine u Sportskoj dvorani Pecara u 18:00 sati. Sudije su: Ivan Miličević, Vladimir Marić i Božidar Radanović, dok je delegata susreta Boro Sesar.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u