KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Košarkaši najavljuju treću utakmicu

19.04.2016. - Druga utakmica Play-offa između KK Kakanj i KK Mladost iz Mrkonjić grada igra se sutra u 19,00 sati, a košarkaši Kaknja najavljuju da će se finalista iz ove utakmice znati poslije trećeg duela

samir_obrad_mufleSamir Lušija, Obrad Tomić i Aldin Muflizović

Danas je održana konferncija za novinare na kojoj su o dolazećem meču i eventualnom trećem duelu govorili kapiten ekipe Aldin Muflizović i centar Obrad Tomić.

Igrači će dati sve za pobjedu

Prvo je govorio kapiten ekipe Aldin Muflizović. Istako je značaj dosadašnjih rezultata, najavio tešku utakmicu, ali bez obzira na veliki šuterski potencijal Mladosti, uz ogromnu podršku publike očekuje pobjedu:

mufleKapiten ekipe, Aldin Muflizović

- Prvo želim naglasiti istorijski uspjeh našeg Kluba. Uspjeli smo se plasirati u Ligu 6, a nakon deset odigranih utakmica plasirali smo se i u polufinalno takmičenje, među četiri najbolje bosanskohercegovačke ekipe što je za ovaj tim još veći uspjeh. Odigrali smo prvu polufinalnu utakmicu i izgubili smo tri razlike. Bilo je „tijesna“ i jaka utakmica.Sutra nas očekuje drugi meč i isti protivnik. Ekipu Mladosti poznajemo savršeno dobro. Igrali smo dosta utakmica. Opet nas čeka veoma teška utakmica. Za nas je ona najvažnija. Svi njihovi igrači šutiraju izvana. Ako uđu u šutersku seriju to nam može biti problem. Imamo i mi svoje kvalitetete jer da nemamo ne bi bili tu gdje jesmo. Važno je da ispoštujemo sve ono što naš trener zacrta.U tom slučaju pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Isto se odnosi i na podršku publike. Ukoliko bude kao do sada onda još više vjerujem u pobjedu. Očekujem punu dvoranu, očekujem veliku podršku, a mi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo pobjedu.

Svilar je ključni igrač

Neprikosnoveni i najbolji centar u Bosni i Hercegovini“, ovako je sekrtear Kluba Samir Lušija najavio Obrada Tomića, koji je odigranu i sutrašnju utakmicu u Play-off-u, prokomentarisao dajući akcenat na igru Vojina Svilara koji svojim koševima može razigrati ekipu Mladosti i učiniti utakmicu do kraja neizvjesnom:

obradObrad Tomić, za kojeg Sekretar Kluba kaže, da je najbolji centar u BiH

- Mrkonjić je nama poznata ekipa. Proveo sam tamo dvije ipo sezone i poznajem sve igrače.Znam i kako rade i nisu bez razloga došli do polufinala.Igramo na domaćem terenu i ako nametnemo naš ritam i na parketu i na tribinama možemo se nadati povoljnom rezultatu. Mladost igra sa skraćenom rotracijom dok mi rotiramo više igrača. Ako to iskoristimo onda smo bliže trećoj utakmici. Oni su se u prvoj utakmici poslije naše prednosti tokom većeg dijela igre vratili svojim najjačim oružjem, a to je šut. Dosta igrača pogađa izvana i to nam neodgovara. Za mene je Vojin Svilar najbolji košgeter lige i ako se on razigra, razigra se i ekipa.Tada se jako teško braniti. Nadam se pobjedi i produživanju ove serije.

Obrad Tomić je uz dosta problema odigrao utakmicu u Mrkonjić Gradu, jer povreda noge iz Širokog Brijega još nije sanirana. I pred ovu utakmicu i ljekari i fizioterapeuti ulažu napore da Tomić što spremnije dočeka srijedu u 19,00 sati.

Press konferenciji nije prisustvovao trener Josip Pandža jer je imao selektorske obaveze u Sarajevu, vezano za kadetsku reprezentaciju BiH.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u