KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Košarkaši Kaknja u reprezentativnim selekcijama BiH

18.01.2018. - Na spisku selektora Duška Vujoševića za II Ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine nalazi se pleymeker prvog tima Kaknja Adi Zahiragića, dok je novi selektor kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine Admir Prašović na prvo okupljanje pozvao Anesa Begića, jednog od najboljih igrača pionirske selekcije KK Kakanj

Anes_BegicAnes Begić u akciji

Pored sjajnih rezultata prvog tima u nacionalnom prvenstvu i Kupu, u Košarkaškom klubu Kakanj stižu priznanja u vidu poziva selektora njihovih najistaknutijih pojedinaca. Naime, na spisku selektora A reprezentacije Duška Vujoševića za II Ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine nalazi se plejmeker Adi Zahiragić, kojem je ovo velika nagrada i priznanje za odlične igre u dresu Kaknja.I dok se Zahiragić očekivano našao na spisku selektora Vujoševića, pomalo neočekivano, ali više nego zasluženo, novi selektor kadetske reprezentacije Admir Prašović, koji je nedavno naslijedio Dejana Bodirogu, u širi spisak za predstojeći Međunarodni turnir u Turskoj (Sakarya) koji se igra od 27.januara do 2.februara 2018. godine, uvrstio je člana pionirske ekipe Kaknja  Anesa Begića, što je, nema dvojbe, veliko priznanje za ovog talentiranog dječaka, koji je među najmlađim pozvanim igračima na koje selektor Prašović  računa za predstojeće evropsko prvenstvo B divizije koje se igra u augustu 2018. godine u Sarajevu.

Anes Begić je rođen 2003. godine, visok je 190 cm i prema riječima trenera Benjamina Šabića  ima sve predispozicije da se razvije u vrhunskog košarkaša.  

- Anes je jedan od nosilaca igre  našeg pionirskog sastava.Već nastupa i za kadetsku ekipu i to je dokaz njegove kvalitete. Prošle godine njegove usluge u državnom prvenstvu koristila je ekipa OKK Abeceda iz Zenice, u kojoj je igrao kao posuđeni igrač i imao veoma zapaženu ulogu. Poziv u kadetsku reprezentaciju, koju sačinjavaju igrači rođeni 2002. i 2003.godine, veliko je priznanje za našeg Anesa, trenere iz Omladinskog pogona i Klub, istakao je Benjamin Šabić.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u