KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Košarkaši Kaknja u punom pogonu

05.01.2018. - Kontrolna utakmica protiv Sparsa (subota 16,30 u Kaknju) generalna je provjera uoči nastavka prvenstva i gostovanja kod tradicionalno neugodne ekipe Mladosti u Mrkonjić Gradu

sparspripremna
Izuzev četverodnevne pauze za vrijeme novogodišnjih praznika, košarkaši Kaknja skoro da nisu ni imali odmora. Trener Josip Pandža i njegovi pomoćnici Benjamin Šabić i Mirza Demir od 2.januara startali su sa trenažnim procesom. Prva dva dana igrači su imali po dva treninga dnevno, a zatim po jedan, sa znatno jačim intenzitetom.

U trenažnom pogonu nisu Eldar Merdanović koji mora pauzirati mjesec dana i kapiten Aldin Muflizović koji ima jaču upalu grla. Željko Palavra je u procesu oporavka i njegov povratak se očekuje krajem januara.

mirzademirkosarkaMirza Demir, kondicioni trener košarkaša Kaknja

- Nakon odigrane posljednje utakmice u prvom dijelu protiv Studenta u Mostaru, odrađen je mikrociklus u prelaznoj fazi s ciljem ubrizgavanja tzv. kondijske šprice, jer od 6.januara (prijateljska utakmica sa Sparsima u Kaknju, op.a), do 10.februara čeka nas jak tempo utakmica srijeda-subota. U tom periodu najveći akcenat će biti na oporavku i preventivnom kondicijskom treningu ekipe. Igrači su u dobrom kondicijskom stanju i možemo biti zadovoljni. Naravno, prostora za napredak ima i mi ćemo raditi na tome jer fizička pripremljenost je značajan faktor u svim sportovima, posebno u košarci, koja je izuzetno zahtjevan sport i upravo fizička pripremljenost može biti prevaga u ostvarivanju rezultata, istakao je profesor Mirza Demir, kondicioni trener košarkaša Kaknja.
Podsjećamo, prvenstvena sezona se nastavlja u srijedu 10.januara kada košarkaši Kaknja gostuju u Mrkonjić Gradu, gdje će snage odmjeriti sa tradicionalno neugodnim protivnikom, ekipom Mladosti.

U subotunaši košarkaši će imati kontrolni susret protiv Sparsa i to će biti generalka uoči nastavka prvenstva u kojem će izabranici trenera Josipa Pandže pokušati zadržati mjesto među vodećim ekipama i izboriti vizu u ligu za prvaka.
M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u