KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Košarkaši Kaknja u Bijeljini zabilježili pobjedu

03.03.2018. - Pobjeda Košarkaša Kaknja u Bijeljini bila je lakša od očekivanog i sa ovim bodovima Kakanjci su još bliže Ligi za prvaka, ali još uvijek je borba za četvrtu i petu poziciju dosta neizvjesna

adammirkovicAdam Mirković je u Bijeljini bio najefikasniji igrač Kaknja

Košarkaši Kaknja su odlično otvorili utakmicu i poveli sa sedam poena razlike (0:7). Za prve poene, Dedić je asistirao Božoviću i odmah je to bila trica. Kod rezultata 2:9, Božović je već  upisao sedam poena, a onda mu se do rezultata 4:16 pridružio Adam Mirković sa jednom tricom i tri puta po dva poena.. Cijelo vrijeme odlično im je asistirao Dedić, s tim da je Božović  na centru ukrao loptu Kaluđeroviću i u solo akciji  zakucao, izborivši se sam za ovu loptu i poene.Osam poena razlike  bilo je na kraju prvog perioda(17:25).

Poluvrijeme je završeno sa 11 poena prednosti za goste, a moglo je biti i tri poena više da Miljan Šarić sa zvukom sirene nije pogodio koš i to sa svoje polovine terena.

Moglo bi se reći da je treća četvrtina bila odlučujuća za ovu utakmicu. Kakanjci su ostavili domaće košarkaše na samo devet poena (9:20) i poslije trideset minuta igre imali prednost od 22 poena razlike (42:64).

U zadnji period  igrači Radnika ulaze sa puno više energije, a Kakanjci svjesni da ovu utakmicu ne mogu izgubiti igrali su sa toliko snage i volje, koliko je bilo dovoljno da se  pobjeda ne ugrozi i da se rezultat ni pod koju cijenu ne dovede u egal. Sva nastojanja domaćih da  dođu do toga bili su uzaludni.Ipak, deset minuta u kojima su ubacili samo 11 poena malo je za ovu ekipu u kojoj je večeras debitovao i Nikola Gaćeša sa zadovoljavajućim učinkom sa osam poena i pet skokova u skoro 29 minuta provedenih na terenu. Poslije dužeg perioda vrati se i Merdanović koji je imao tri skoka, jednu asistencioju i dva poena za11 minuta i 26 sekundi na parketu.

Kod domaćih bolji od ostalih bilin su, standardno Dejan Kokoruš i Filip Kaluđerović, dok su se prema broju postignutih poena kod Kaknja izdvojili: Adam Mirković (17), Milivoje Božović (16) i Ermin Dedić (15).

KK Radnik  – KK Kakanj 63:75
(17:25, 16:19, 9:20,21:11)

Dvorana u Bijeljini. Gledalaca 300. UTakmica 20 kola Košarkaškog prvenstva BiH. Sudije: Ademir Zurapović, Maid Lasetović i Faruk Ališehanović. Komesar/Delegat: Stevo Todorović.

KK RADNIK:Damjan Milošević 3, Filip Kaluđerović 16, Nemanja Pavlović 9, Danilo Tomić 4,Dejan Kokoruš 22,  Miljan Šarić 6,Aleksandar Popadić, Aleksandar Vasić 1, Luka Jovanović, Marko Prskalo 2. Trener: B. Vićentijević.Asistenti: O.Pilipović i V.Radovanović.

KK KAKANJ:Ermin Dedić 15, Adi Zahiragić, Adam Mirković 17, Milivoje Božović 16, Nikola Gaćeša 8, Darko Talić 7, Eldar Merdanović 2, Nermin Buza, Sead Delibašić, Zlatan Tepić, Željko Palavra 3, Aldin Muflizović 7. Trener: Josip Pandža. Asistenti: Benjamin Šabić i Mirnes Ganić.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u