KakanjLive | Srijeda, 23.06.2021. godine

Košarkaši Kaknja tonu sve dublje

03.01.2021. - Poslije poraza od Mladosti na domaćem terenu, košarkaši Kaknja su na samom dnu prvoligaške tabele

jovanigorJackson Dubinski igrač Kaknja organizira napad, a prate ga dva igrača Mladosti, koji su donedavno činili roster Kaknja: Jovan Đorđević Marinković (7) i Igor Josipović (15)

Prvo poluvrijeme se odigralo u dosta visokom ritmu, s dosta enrgije i dinamičnosti. Prvih deset minuta šut je bolje služio Mladost, tačnije Jovana Đorđevića Marinkovića, koji je imao stoprocentni učinak, ubacivši 14 poena, od čega 12 iz četiri šuta za tri poena.

Bolja efikasnost u drugoj četvrtini bila je na strani domaćih košarkaša, tako da su do kraja poluvremena stigli, u jednom trenutku i prestigli prednost Mladosti koja je u 11. minuti iznosila i 11 poena razlike. Na odmor se otišlo sa plus jedan za Mladost (37:38) i to šutom sa linije slobodnih bacanja Igora Josipovića, kojem je to bio sedmi poen u prvom poluvremenu.

Za ekipu Kaknja loše je počeo nastavak utakmice. Već u prvom napadu povrijeđen je Nemanja Gavranić koji više nije mogao ući do kraja susreta. Šut je ponovo krenuo goste, opet se isticao Jovan Đorđević Marinković, a igrači Kaknja nisu imali rješenja ni u napadu ni o odbrani. Uz to nisu imali ni sreće.

U završni period Mladost je ušla sa 11 poena prednosti. Skraćeni roster Kakanjaca do kraja utakmice nije mogao okrenuti rezultat u svoju korist. Bila je to nemoguća misija bez obzira koliko su pokušavali, jer trener gostiju Žarko Milaković, imao je na raspolaganju više vrsnih i večeras raspoloženih pojedinaca. Kakanjci bez Imrana Fazlića koji ne igra već treću utakmicu, bez mladog Tepića, koji je večeras također pauzirao i bez Nemanje Gavranića u drugom poluvremenu, zaista nisu mogli do bodova u ovoj utakmici. Za opstanak u Ligi, vrijeme je, ako već i nije kasno, postojeći roster pojačati i brojčano i kvalitetom.

KK Kakanj – KK Mladost 66:82
(17:24, 20:14, 12:25; 14:19)

Utakmica 13. kola košarkaške lige BiH. Dvorana KSC Kakanj. Bez gledalaca. Sudije: Ademir Zurapović, Mila Čavara, Seid Nožinović. Opunomoćenik: Damir Kunosuć.

KK Kakanj: Jackson Dubinski 18, Sead Delibašić 1, Aldin Dželmo 16, Aldin Muflizović 13, Faris Sikira, Džan Pirić, Mirza Velić 7, Damir Pirić, Nemanja Gavranić 6, Alija Islamović, Miloš Pajović 5. Trener: Benjamin Šabić.
KK Mladost: Đorđe Aleksić 5, Sreten Kljajić, Jovan Đorđević Marinković 23, Đorđe Tomić, Filip Bakić 2, Pavel Lobarev 8, Stefan Lakić 16, David Marković, Srđan Milanović 9, Igor Josipović 10, Đoko Šalić 9. Trener: Žarko Milaković.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u