KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Košarkaši Kaknja startovali s pripremama

24.08.2016. - Nakon dužeg, ali više nego zasluženog odmora, sa pripremama su počeli košarkaši Kaknja.Na prozivci su prisustvovala petnaestorica igrača, među kojima i trojica novajlija Aldin Đelmo, Haris Ćurevac i Vojin Svilar

Pored trenera Josipa Pandže, njegovog novoimenovanog pomoćnika Benjamina Šabića i kondicionog trenera Elvira Zametice, prozivci su prisustvovali predsjednik kluba Mevludin Delibašić, općinski načelnik Nermin Mandra, te članovi Upravnog odbora Midhat Hodžić i Izudin Neimarlija i sekretar Samir Lušija.

U svom obraćanju predsjednik kluba Mevludin Delibašić, potsjetio je na prošlosezonski historijski uspjeh, čime je visoko podignuta ljestvica i ambicije kluba u novoj sezoni.

-Biće teško pripremiti nešto novo, međutim, mi se nadamo da ćemo zajedničkim snagama,uz našeg ambicioznog trenera, igrače koji su iznijeli teret minule sezone i pojačanja, postavljati neke nove granice u uspjesima našeg kluba. Sigurno je da nećemo ići dole, dakle nastojat ćemo se penjati.Vrijeme je pred vama i ja očekujem da ćete opravdati naše povjerenje istakao je predsjednik Mevludin Delibašić.

Dobrodošlicu igračima, posebnim novacima, zaželio je i općinski načelnik Nermin Mandra,koji nije krio zadovoljstvo ostankom većeg broja postojećeg igračkog kadra,kao i dolaskom novih igrača koji će podići kvalitetu igre i opravdati epitet pojačanja.

-Naš klub je postao brend, imamo stručni i igrački kadar koji je sposoban za velike domete i ne sumnjam da će naša dvorana kao i prošle sezone biti dupke puna. Od vas se s pravom očekuje da i dalje budete u samom vrhu i da ponovite prošlosezonski uspjeh. Imate moju maksimalnu podršku, vodstvo kluba će kao i dosad ispunjavati svoje obaveze i osigurati optimalne uvjete i na vama je da to vratite sjajnim igrama i rezultatima, kazao je općinski načelnik Nermin Mandra.

josip_pandza_prozivkaTrener Josip Pandža zadovoljan je odzivom igrača i postojećim rosterom,koji ozbiljnim radom i profesionalnim odnosom može ostvariti cilj,a to je plasman u Ligu za prvaka.

-Kad je u pitanju trenažni proces tu je sve poznato,a kroz dva-tri dana trebali bi definirati i plan 10 do 12 prijateljskih utakmica, koje ćemo odigrati do kraja oktobra kada starta Liga 12.Naše ambicije su da izborimo plasman u Ligu za prvaka.Mislim da kvalitetnim radom možemo doći do povijesnog rezultata,ali treba imati u vidu da i ostali imaju velike ambicije, prije svega, Bosna, Zrinjski i Sloboda, koji su angažirali kvalitetna pojačanja, a tu su i Sparsi i Široki i sigurno neće biti nimalo lako.Ja vjerujem u svoje momke,naše navijače, koji su uistinu naš šesti igrač.Sve ćemo dati da rastemo jer ovaj roster ima kvalitet,smatra trener košarkaša Kaknja Josip Pandža.

curevac_svilar_dzelmoHaris Ćurevac, Vojin Svilar i Aldin Đelmo

Što se tiče igračkog kadra, od prošlosezonskog sastava nedostaju Pavle Boljkovac i Haris Delalić,koji su pronašli inozemne angažmane, dok je Benjamin Šabić imenovan za pomoćnog trenera umjesto Mirnesa Ganića. Pored Aldina Đelme i Harisa Ćurevca, koji su stigli iz KK Bošnjak(Hadžići) i još ranije potpisali ugovore, novo i bez dvojbe najzvučnije pojačanje je Vojin Svilar(6.10.1986, 187 cm), dosadašnji pleymeker Mladosti iz Mrkonjić Grada, koji će biti adekvatna zamjena za Pavla Boljkovca. Svilar je godinama bio vođa ekipe Mladosti,a podatak da je 2010.godine bio na draftu NBA (Wo Georggia) najbolje kazuje o njegovim kvalitetima.

Sudeći po ozračju koje je vladalo na prozivci, masovnom odzivu igrača i članova Uprave kluba, slobodno možemo konstatirati da će ljubitelji košarke u našem gradu, ali i širom Bosne i Hercegovine ponovo uživati u sjajnim igrama i uspjesima Pandžinih izabranika.

Spisak igrača

Željko Palavra, Eldar Merdanović, Aldin Muflizović,Nebojša Maksimović, Obrad Tomić, Nermin Buza, Ermin Dedić, Naser Đozić, Aldin Đelmo, Haris Ćurevac, Vojin Svilar, Benjamin Mašić, Sead Delibašić, Ajdin Demir i Zlatan Tepić.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u