KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Košarkaši Kaknja startali sa pripremama

25.08.2017. - Nakon reprezentativnih obaveza u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo trener košarkaša Kaknja Josip Pandža je danas sa svojim pomoćnicima u dvorani KSC Kakanj izvršio prozivku igrača i startao sa pripremama za narednu sezonu.

Nakon reprezentativnih obaveza u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo trener košarkaša Kaknja Josip Pandža je danas sa svojim pomoćnicima u dvorani KSC Kakanj izvršio prozivku igrača i startao sa pripremama za narednu sezonu.

Prozivci i treningu odazvalo se 17 igrača, među kojima su i novajlije: Danilo Negovanović, Adi Zahiragić, Igor Đuković, Nebojša Pavlović,Ernest Mešinović, povratnik Nermin Buza i mladi Darko Talić koji u Kakanj dolazi na jednogodišnju posudbu. Ovi momci bi trebali nadoknaditi izostanak Đelme, Ćurevca, Tomića, Vranješa, Šakotića, Đozića i Svilara koji su napustili klub po okončanju prošle sezone. Do promjene je došlo i u stručnom štabu KK Kakanj, pa je umjesto Zametice mjesto kondicionog trenera popunio Mirza Demir.

Prozivci su prisustvovali predsjednik kluba Mevludin Deblibašić, sekretar kluba Samir Lušija, članovi Uprave Kluba:Izudin Neimarlija i Midhat Hodžić. Oni su pozdravili košarkaše Kaknja i zaželjeli im uspješnu sezonu bez povreda u nadi da će izboriti ligu 6, te su im obećali obezbjediti sve uslove kako bi se kvalitetno pripremili za novu sezonu.

noviigraciNovi igrači: Đuković, Zahiragić, Negovanović, Pavlović, Mešinović i Talić

-Selekciju igrača smo završili prije prvog dana priprema što je jako bitno. Prozivci se odazvalo 17 igrača, od čega je tu pet talentovanih juniora koje smo pridružili prvom timu. Imamo dosta novih igrača što jeste nedostatak u početku i trebat će nam vremena da se uigramo, jer svaki igrač treba vremena da se uklopi u novu sredinu. Pred nama je da puno radimo i apsolutno vjerujem u ovaj tim, a ako nas zdravlje posluži vjerujem da ćemo ostvariti cilj, a to je primarno liga za prvaka BiH, rekao je trener košarkaša Kaknja Josip Pandža, a potom se osvrnuo i na svoju ulogu asistenta Vujoševića u reprezentaciji BiH i na rezultate seniorskog tima BiH:

pandzaprozivkaJosip Pandža

- Čast je i privilegija što sam odabran da radim sa najboljim evropskim stručnjakom Vujoševićem i to je za mene jedna besplatna škola u kojoj mogu mnogo da naučim. Veliko hvala Savezu što su me odabrali da pored Bajramovića budem jedan od saradnika gospodina Vujoševića. Primarni cilj reprezentacije je ostvaren. Sa jednom izuzetno talentovanom grupom igrača, da ne kažem dječaka, ostvarili smo plasman u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Dobili smo izuzetno tešku grupu poslije toga, ali na nama je da se borimo kao i do sada jer samo vrijednim radom možemo napredovati i ostvariti ono što želimo, zaključio je ovaj mladi stručnjak.

Predsjednik Kluba Mevludin Delibašić, pozdravio je sve igrače, novima poželio dobrodošlicu u Kakanj, prenio pozdrave  Načelnika Općine Nermina Mandre, koji je drugim obavezama bio spriječen da prisustvuje ovoj prozivci.Istako je i takmičarski cilj, rekavši da  od ove ekipe očekuje da bude jedna od četiri najbolje na kraju prvenstva.

mufleprozivkaAldin Muflizović

Predstavnicima medija se obratio i kapiten košarkaša Kaknja, Aldin Muflizović koji je rekao:
-Očekivanja su jasna, to je liga šest, a onda u toj ligi šest želimo i među prve četiri ekipe i do polufinala play-offa. To su neke naše želje. Nadam se da će nas zdravlje dobro poslužiti u novoj sezoni. Mnogo je novih igrača kojima ćemo pomoći da se što prije uklope u tim i smatram da ćemo imati šta pokazati u novoj sezoni koja je pred nama, rekao je kapiten košarkaša Kaknja.

Kompletne pripreme košarkaši Kaknja će obaviti u dvorani KSC Kakanj i na fudbaslkim stadionima na kojima će se raditi na jačanju fizičke spreme. Po potrebi dio priprema će se obaviti i na kakanjskoj vazdušnoj banji Ponijeri koja je udaljena nekih 17 km od samog centra grada. Košarkaši Kaknja su dogovorili već osam prijateljskih susreta, a prema riječima trenera Pandže u planu je odigravanje ukupno 12 kontrolnih utakmica kako bi spremno ušli u novu sezonu.

Igrački kadar KK Kakanj za sezonu 2017/2018

Željko Palavra, Aldin Muflizović, Ermin Dedić, Zlatan Tepić, Sead Delibašić, Rijad Smajlović, Adi Zahiragić, Danilo Negovanović, Darko Talić, Igor Đuković, Nebojša Pavlović, Nermin Buza, Ernest Mešinović, Benjamin Mašić, Damir Pirić, Mirza Čajo, Ajdin Demir.
Trener: Josip Pandža. Pomoćnici: Benjamin Šabić i Mirza Demir (kondicioni trener).

Tim portala KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u