KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Košarkaši Kaknja srušili tradiciju i Široki

16.01.2016. - Tokom cijele utakmice izabranici trenera Pandže kontrolirali su igru i rezultat i na kraju više nego zasluženo slavili

kakanj_sirokiPublika poput vulkana, atmosfera na trenutke išla do usjanja, kada je trebalo bilo je kao u grotlu 

Da nisu slučajno na prvom mjestu, košarkaši Kaknja potvrdili su u dvoboju sa renomiranom ekipom Širokog, kojeg su tek u četvrtom međusobnom susretu uspjeli savladati. Čak i nadigrati u svim elementima košarkaške igre. Tokom cijele utakmice izabranice trenera Pandže kontrolirali su igru i rezultat i na kraju više nego zasluženo slavili. Nećemo pogriješiti ako konstatiramo da je pobjeda naših košarkaša mogla i trebala biti daleko uvjerljivija.

Već u prvoj četvrtini igrači Kaknja su stekli prednost od 11 poena razlike i najavili da će ovo biti njihova veče. Dvije trice mladog Ermina Dedića ,i po jedna Željka Palavre i Aldina Muflizovića, uz odličnu igru u odbrani, bile su dovoljne da se prva dionica završi sa solidnom prednošću (26:15). Gosti drugu četvrtinu otvaraju trojkom Juraja Segarića,ali zakucavanjem Harisa Delalića publika se ponovo diže na noge i daje podršku našim igračima.Uslijedila je trojka sve boljeg Eldara Merdanovića, a zatim i Željka Palavre i u 16. minuti rezultat na semaforu pokazivao je 40:27.

Gosti se ne predaju. Sve više do izražaja dolaze Ivan Novačić i Maj Kovačević i na odmor se odlazi sa devet poena prednosti u korist Kaknja.

I u trećoj četvrtini Pandžini izabranici uspijevaju zadržati ritam i držati rezultatsku prednost koja je u 24. minuti bila plus 18, što je i najveće vodstvo na ovoj utakmici. Širokobriježani uspijevaju smanjiti ovo uvjerljivo vodstvo i u zadnju dionicu ući sa minusom od 11 poena i nadom da mogu iznenaditi i stići do preokreta. U jednom trenutku učinilo se da će završica uistinu biti dramatična jer su gosti smanjili rezultat na samo pet poena razlike, ali svojom najvećem serijom od 8:0 u 38. minuti igrači Kaknja stižu do novog uvjerljivog vodstva (79:65) i pitanje pobjednika već tad je bilo odlučeno.

„Nošeni“ frenetičnim navijanjem svojih odanih navijača, koji su se i ovaj put pokazali kao 6.igrač, izabranici trenera Pandže znalački su utakmicu priveli kraju i više nego zasluženo trijumfovali.

Bila je ovo sedma uzastopna pobjeda košarkaša Kaknja koji i bez centra Obrada Tomića, može se reći ključnog igrača, uspijevaju rušiti protivnike i tradiciju kao što je slučaj sa Širokim, kojeg su napokon nadigrali i pobijedili i dokazali da njihov pobjedonosni niz nije slučajan.

Sve čestitke našim igračima i mladom strategu Josipu Pandži, ali i uzornim navijačima, koji su doprinijeli da ova utakmica protekne bez mrlje i u nezapamćenoj atmosferi.

Bila je ovo veče raspoloženih Željka Palavre, Eldara Merdanovića, Ermina Dedića i Aldina Muflizovića, koji su nadvisili Širokobriješke zvijezde Ivana Novačića, Maja Kovačevića i Ivana Karačića, koji su daleko odskali od ostalih, posebno amerikanca Krystophera Fabera,koji je postigao samo dva poena i bio najslabija karika Vujanovićevog tima.

Kakanj-Široki 89:80
(26:15,18:20,20:18,25:27)

Dvorana KSC.Gledatelja 1.000.Suci: Bojan Jovanić, Davorin Skenderović i Miloš Srdić, (svi Banja Luka).Delegat: Siniša Jakovljević (Banja Luka).

KAKANJ: Dedić 14 ,Maksimović 4 , Boljkovac 8 , Muflizović 12 , Merdanović 16 , Delalić 8 , Mašić, Đozić , Palavra 20 , Šabić 2, Tomić, Buza 5. Trener:Josip Pandža.
ŠIROKI:Mikulić , Vranješ 7 ,Šušak, Segarić 5 , Ćorić 8, Prskalo , Čolak 2 , Zubac 5 , Novačić 20 , Kovačević 16 , Karačić 15 , Faber 2 .Trener:Damir Vujnović.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u