KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Košarkaši Kaknja rasterećeni putuju u Sarajevo

19.10.2017. - Košarkaši Kaknja će u subotu 21. oktobra u 18 sati u okviru drugog kola košarkaškog prvenstva BiH snage odmjeriti sa ekipom Bosne Royal u KSC Skenderija. Bit će ovo četvrti susret za izabranike Ace Damjanovića u samo sedam dana i košarkaši Kaknja će prepoznatljivom borbenom igrom pokušati napraviti senzaciju protiv ''umorne'' Bosne.

009

Foto/arhiv: Duel Bosne Royal i Kaknja iz prošle sezone

U prvom kolu ekipa Bosne je poražena na gostovanju u Širokom Brijegu rezultatom 71:66, dok su košarkaši Kaknja teže nego se to očekivalo dobili Mladosti iz Mrkonjić Grada na domaćem terenu rezultatom 83:79 u dramatičnoj završnici. Sigurno je kako će ekipi Josipa Pandže biti potrebna mnogo bolja igra da bi napravili iznenađenje u Sarajevu, ali mladi bh stručnjak iz Viteza kaže kako njegova ekipa putuje rasterećeno u Sarajevo s ciljem da odigraju što bolju utakmicu.

pandza_zrinjski

Pandža: Najvažniji segment u duelu sa Bosnom će biti kontrola skoka i čvrstina u kontaktu 

-U Sarajevo putujemo rasterećeni bez nekog pritiska, ali sa obavezom da pokažemo bolju igru nego je to bio slučaj u prvom kolu. Moramo pokazati veću borbenost. Bosna je favorit. Oni su pod pritiskom pobjede i sigurno će se više mobilizirati da izađu iz krize rezultata uzrokovane prvnestveno zbog prevelikog broja utakmica u kratkom periodu, rekao je Pandža, a potom dodao da će pobjednika u susretu odlučiti kontrola skoka i čvrstina u kontaktu:

-Viši su, atletski dominantniji i jedan od najvažnijih segmenata  biće kontrola skoka, te čvrstina u kontaktu. Nadam se da ćemo imati odgovor na sve kvalitete Bosne.

U odnosu na prvo kolo, oba tima su dobila pojačanja pred meusobni duel. Ekipu Kaknja je pojačao iskusni Milivoje Božović, dok je sarajevski tim takođe dobio pojačanje pod košem. Mladi Sandro Antunović je postao novi član Bosne Royal.

Susret između Bosne Royal i Kaknja igra se u subotu 21. oktobra 2017. godine u 18 sati u KSC Skenderija.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u