KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Košarkaši Kaknja pred Zrinjski vjeruju u čudo

01.02.2019. - Nema predaje do posljednje sekunde, to je moto sa kojim košarkaši Kaknja putuju u Mostar na utakmicu sa prvakom BiH - Zrinjskim

kapitenuakcijiKapiten Muflizović  pod košem u prvoj ovozezonskoj utakmici na svom parketu kada su Plemići bili bolji za 17 poena razlike (69:87)

U 16. prvenstvenom kolu košarkaši Kaknja, u subotu gostuju kod HKK Zrinjski, aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine. U dva posljednja susreta kod kuće (Mladost) i u gostima (Gradina) Kakanjci su zabilježili pobjede i u takvom raspoloženju odlaze kod „Plemića“. Bez obzira što je tim iz Mostara favorit, što ima prednost u domaćem terenu i što mu se u rosteru nalaze individaulci i nekoliko puta, na basket tržištu, „skuplji“ od  košarkaša Kaknja, Šabićeva „složna klapa“ vjeruje da mogu prirediti iznenađenje. Ovakva hrabrost i ovakav optimizam vlada samo u timovima gdje su odnosi puni harmonije i gdje se košarka  shvaća i igra timski. Da nije takvog jedinstva, u Mostar bi se putovalu sa bijelom zastavo, ovako u dvoranu pod Bijelim brijegom se dolazi poput vitezova koji i žele da se bore viteški. Nema predaje, do posljednje sekunde, to je moto o kojem govori i kapiten ekiipe Aldin Muflizović:

- Očekujem da damo svoj maksimum i da tražimo svoje šansu i da pokušamo iznenaditi. Oni su u skraćenom rosteru jer imaju dosta problema s povredama. Sigurno je da nećemo bez borbe prepustiti bodove. Vjerujem u ovaj tim i vjerujem da možemo puno toga, te se nadam se da možemo iznenaditi favoriziranog domaćina

Ekipa Zrinjskog je u ABA 2 ligi, prije par dana zabilježila visok poraz kod Primorske u Kopru, čak 44 poena razlike i to je uzdrmalo redove u ekipi Hrvoja Vlašića. Ipak u domaćem prvenstvu igraju stabilno i u pobjedničkoj seriji.Plemići su trenutno poput „ranjenog lava“ i Kaknjci dolaze u trenutku kada bi mogli skupo platiti poraz Zrinjskog u Sloveniji. Povratak samopouzdanja Mostarci će tražiti u ovoj utakmici, a Kaknjci će pokušati iskoristiti slabosti protivnika koje dolaze poslije ovako teških poraza. Sve to govori da će utakmica u Mostaru biti interesantna sa više različitih aspekata.

luljiczaustavljaigorasCentar Zrinjskog Marko Ljujić, na utakmici u Kaknju, pokušava da zaustavi Igora Josipovića

I Marko Ljujić, centar Zrinjskog, koji već drugu godinu uspješno igra u ovom timu, u izjavio za SportSport.ba je rekao:

- Težak, rekao bih i jako nerealan poraz od Primorske je iza nas. Vremena za kukanje nemamo, već sutra nam nakon napornog putovanje stiže neugodna ekipa Kaknja koja je počela igrati jako dobro i sigurno je da nam neće biti nimalo lako poslije svega. Nama ova pobjeda jako treba zbog povratka na pobjedničke staze i zbog bodova koji se prenose u Ligu 6.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u