KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Košarkaši Kaknja pred novim teškim ispitom

23.03.2016. - U okviru četvrtog kola doigravanja za prvaka,košarkaši Kaknja u srijedu 23.marta gostuju u Mrkonjić Gradu

poandaj
Ritam subota-srijeda-subota ne dozvoljava predah i potrebnu regeneraciju učesnicima Lige 6,što se osjeti i na igrama, posebno kod onih ekipa koje nemaju odgovarajući roster i širinu rezervne klupe.

O izgledima košarkaša Kaknja na gostovanju u Mrkonjić Gradu, Josip Pandža kaže da je fizičko stanje u ekipi uredu  i da su svi igrači sposobni za dvoboj sa neugodnom ekipom Mladosti.

-Nakon dva visoka poraza igračima je dosta palo samopouzdanje i interes nam je to što prije dići i vratiti našu igru koja nas je krasila u Ligi 12. Mladost je protivnik koji je doista jako nezgodan po stilu igre.Svi igrači iz petorke šutiraju jako kvalitetno za tri poena i to je nekad teško braniti. Uz tu kvalitetu, dosta su brza ekipa i moramo naći način kako da se izborimo sa te dvije njihove kvalitete. Ukoliko to odradimo na adekvatan način, imamo svoje šanse i možemo se nadati najboljem, kaže trener košarkaša Kaknja Josip Pandža.

Potsjećamo, u regularnom dijelu prvenstva Lige 12, Kakanj je u Mrkonjić Gradu poražen sa 89:70, dok je u revanšu bio uspješniji za 13 poena(82:69).

Utakmica Mladost-Kakanj igra se u srijedu 23.marta/ožujka sa početkom u 19 sati.Sudije su Ivan Miličević i Vladimir Marić iz Čitluka, te Vlatko Rotim iz Mostara, dok je dužnost delegata povjerena Niki Lučiću.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u