KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Košarkaši Kaknja potpuno nemoćni protiv Vogošće

09.02.2019. - Poraz koji se nije očekivao rezultat je loše igre koja se dogodi bilo kada ali nekada mora. Jednostavno takva se utakmica dogodi, a to je baš večeras bila sudbina igrača Benjamina Šabića

Utakmica između Kaknja i Vogošće, dugo se čekala jer je predstavljala međusobni prestiž i mjesto na tabeli koje ekipu koja bude bolja, dijeli na pola tabele između Lige za prvaka i Lige za opstanak. Poslije ovog poraza Kaknja i poslije pobjede Vogošće, to i dalje ostaje tako, još ništa nije rješeno ko je šesti, a ko sedmi, ali očekivanja koja su postojala kod domaće publike i u domaćem timu večeras nisu ispunjena.

Značaj utakmice učinio je ruku košarkaša Kaknja teškom i nepreciznom. Domaći tim je u ovaj duel ušao anemično i sa puno promašaja sa zicerskih ali i vanjskih pozicija. Igračima Kaknja je trebalo skoro četiri minute da ubace prve poene na početku utakmice. Jednostavno takva se utakmica dogodi i to je onaj dan za koji se kaža da nije bio „naš dan“.

Protivnik koji je i kod igrača i kod navijača i prije utakmice već bio poražen to nije tako mislio. Stiče se dojam da su košarkaši Vogošće dobili ovu utakmicu upravo onim „oružjem“ kojim su Kakanjci dobijali utakmice i lomili rezultat u svoju korist onda kada je bilo najpotrebnije. Iz nekog razloga košarkaši Benjamimna Šabića večeras su pobjedili sami sebe. Energiju kojom su pobjeđivali dosadašnje utakmice večeras nisu pokazali. Potrebnu agresivnost koja je donosila efikasnost pokazao je Igor Josipović, uz njega se još može izdvojiti želja koju je pokazivao Ivan Begić. Kasno je jačim intenziteteom proradio Željko Palavra... I na kraju Željo je dobio ogromnu podršku publike kada mu je dosuđena tehnička pa isključujuća lična greška. Bio je upravu, međutim sudijska je zadnja.

Prilike koje su bile otvorene u nekim periodima igre Kakanj nije iskoristio, a Vogošća jeste. Goran Šehovac je uspio realizirati na terenu dobar dio taktike koju je pripremio za igru koju preferiraju košarkaši Kaknja, tako da pored loše šuterske večeri, Kakanjci se nisu uspjeli prilagoditi igri koju su demonstrirali gosti.

Opšti je zaključak nije Vogošća toliko dobra, koliko večeras nije ništa polazilo za rukom domaćem timu. Desi se i to je sport i to je košarka. Ono što bi u važnim utakmicama do kraja prvenstva ipak mogao biti problem je „dužina“ kvalitetnije klupe koju na raspolaganju ima Benjamin Šabić. Između ostaloga i to je jedan od razloga za večerašnji poraz.

KK Kakanj – KK Vogošća 67:79
(12:12, 24:20, 12:21, 21:26)

Sportska dvorana u Kaknju. Utakmica 16. Kola košarkaškog prvenstva BiH. Gledalaca 600. Sudije:Ademir Zurapović, Hrvoje Čavar i Luka Brekalo. Oponomoćenik KS BiH: Milan Plavšić.

KK Kakanj: Bartol Lučić, Adnan Arslanagić 11, Ernes Mešinović, Aldin Muflizović 2, Ivan Begić 8, Haris Ćurevac 5, Mirza Velić 7, Sead Delibašić, Željko Palavra 10, Nermin Buza 5, Damir Pirić, Igor Josipović 19. Trener: Benjamin Šabić. Asistenti: Mirnes Ganić i Mirza Demir.
KK Vogošća: Kenan Koloman, Vladimir Vranić 9, Amin Sijerčić, Clemens Everet 7, Belmin Dedović, Dušan Hukić 7, Irman Fazlić 7,Eldin Čamdžić 8, Immanuel King 12, Đorđe Mičić 7, Feđa Vuleta 11, Nemanja Manojlović 11.Trener: Goran Šehovac. Asistent: Ermin Kahriman.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u