KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Košarkaši Kaknja ponovo trijumfovali u gostima

03.12.2016. - Na teškom gostovanju u Mrkonjić Gradu, protiv borbenog protivnika i vatrene publike naši su košarkaši napravili podvig

001

Utakmica je počela kako se samo poželjeti može. Prva četvrtina u korist Kaknja i to sa 12 poena razlike. Od trenutka kada su naši košarkaši poveli pa do posljednje sekunde domaća Mladost nije uspjela ni izjednačiti ni povesti. Odlično vođena utakmica sa klupe, od trenera Josipa Pandže i dovoljno koncentracija na terenu od strane svih igrača njegove momčadi, rezultirala je potpuno zasluženom pobjedom. U dramatičnoj završnici, i domaći igrači i naši momci, igrali su najbolje što su mogli.Takav odnos prema igri učinio je posljednje dvije minute potpuno neizvjesnim, dosta promišljenim potezima u kojima se svaki pojedinac trudio da ne pogriješi. Sigurna ruka Vojina Svilara, bila je odlučujuća kod izvođenja posljednja četiri slobodna bacanja. Ubacio je tri poena, što je bilo dovoljno sa veliku radost i još veću pobjedu.

U redovima Kaknja bljesnuo je kapiten Muflizović. Ubacio je 17 poena, imao šest skokova i jednu asistenciju. Standardno dobru igru i u ovoj utakmici ponovili su Svilar sa 15 poena i tri asistencije, Palavra sa 14 poena i četiri asistencije i Tomić sa deset poena i 14 skokova.Na nivou svojih igara iz ovog prvenstva odigrali su Ćurevac i Đelmo ubacivši po šest poena, a po dva još su dodali Vranješ i Dedić. Učinak igrača ne treba samo gledati kroz statistiku koju smo ovdje naveli. Svi su igrači i u onome što se ne bilježi dali veliki doprinos ovoj pobjedi.

Poslije sedam odigranih kola, Kakanj ima učinak 5:2, kao i Zrinjski, te se nalaza na diobi drugog mjesta prvenstene tabele. Royal Bosna je prva sa omjerom 6:1.

Poslije radosti i teške utakmice u Mrkonjić Gradu trener Kaknja Josip Pandža nam je rekao:
- Kroz cijelu utakmicu poziciono smo veoma dobro stajali na parketu. Prva četvrtina je dala nagovještaj da se imamo čemu nadati.Igrači su se držali dogovora i ispoštovali ga u visokom procentu.Činili su to u odbrani,tamo gdje smo obratili posebnu pozornost, ispostavilo se ispravnim,a raspoloženi napad funkcionirao je besprijekorno i doveo nas do pobjede unatoč promašenim zicerima. Posljednja tri kola su pokazatelj kako ova ekipa treba da igra i naš rad i veliki trud dolazi do izražaja. Čestitam cijelom timu i mi nastavljamo sa radom kako bi pokušali zadržati ovaakve rezultate, istakao je trener košarkaša Kaknja, koji je taktički nadmudrio kolegu Sladojevića i kojem neosporno pripadaju velike zasluge za trijumf u Mrkonjić Gradu.

Mladost- Kakanj
(7:19; 22:16; 16:18; 27:21)

Dvorana u Mrkonjić Gradu, gledalaca 400.Utakmica sedmog kola Lige 10 košarkaškog prvenstva BiH. Službena lica:Haris Bijedić(Sarajevo), Mila Čavara(Busovača) i Nermin Nikšić(Sarajevo), sudije, a delegat/komesar jZoran Marković iz Zenice.

KK MLADOST:Đorđe Aleksić 6, Nenad Vuković˛18, Jovan Antić 6 Mirko Ljuboja, Ninoslav Milošević, Miroslav Kljajić, Aleksandar Ivetić 3, Dušan Jotić, Miloš Srdić, Ognjen Nišanović 6, Bojan Stanojević 25, Filip Patković 8. Trener :Goran Sladojević.

KK KAKANJ:Ermin Dedić 2, Tihomir Vranješ 2, Nebojša Maksimović, Aldin Muflizović 17, Eldar Merdanović 2, Haris Ćurevac 6, Naser Đozić, Aldin Dželmo 6, Željko Palavra 14,Vojin Svilar 15,Obrad Tomić 10, Rijad Smajlović. Trener: Josip Pandža.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u