KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Košarkaši Kaknja osvojili bodove u igri sa Bratuncem

05.01.2019. - Nastavak drugog dijela košarkaškog prvenstva BiH, Kakanjci otvorili pobjedom na domaćem terenu porazivši ekipu Bratunca sa deset poena razlike

Nije dobro krenulo po domaći tim. Nemanja Nikolić je ukrao loptu Adnanu Arslanagiću, krenuo na koš, ubacio pod faulom i Bratunac je poveo 0:3. U narednom napadu, Arslanagić se iskupio za izgubljenu loptu i pogađa za 2:3. Međutim u narednim akcijama, igrač koji će na kraju utakmice imati najbolji učinak u Kaknju – Arslanagić, griješi u dodavanju, pravi ličnu grešku i Šabić ga „vadi“ iz igre. U tom trenutku, a igrao se treći minut gosti su imali prednost od devet poena razlike 2:11. Idealan početak za goste. Međutim, Mirza Velić ulaskom u igru ubacuje u narednih dvije minute šest poena, Ivan Begić dva i Kakanjci su stigli na minus jedan (10:11). Prvo izjednačenje bilo je na 13:13, a do kraja prvog perioda domaći su uspjeli preokrenuti i rezultat i igru rješivši je u svoju korist 24:21. Završnica ovog perioda bila je u znaku Željka Palavre koji je ubacio osam poena i načinio rezultatski preokret. Sa zvukom sirene tricu je ubacio Weseley Alcegaire i smanjio prednost Kaknja sa plus šest, na plus tri poena. Prvih deset minuta obilježile su i dvije nesportzske lične greške igrača Bratunca: Nemanje Nikolića i Mladena Pantića. Potpuno opravdano.

U drugom periodu Kaknjci ostali na samo 12 ubačenih poena. Bratunčani su ubacili 18 i na odmor se otišlo sa prednošću gostiju od tri poena 36:39. Na samom početku perioda domaći košarkaši su promašili pet šuteva za tri pone (Buza, Begić i Ćurevac) i tri za dva poena (Muflizović, Ćurevac i Palavra).Lopta jednostavno nije htjela u koš. Nakon što su gosti izjednačili 26:26, trener domaćih je tražio tajmaut. Drugi period, kao i prvi, samo ovoga puta šutem za dva poena opet završava Amerikanac Weseley Alcegaire.

Na isteku 24. Minute u trećem periodu Kaknj uspjeva ostvariti prednost, košem Adnana Arslanagića za dva poena (47:46). Isti iograč prethodno je ubacio tricu i na taj način vezao pet poena. Četvrtinu je spretnim i efektnim pogotkom, skokom ispod koša, završio Ernes Mešinović za prednost Kaknja od tri poena 56:53.

Na samom početku četvrtog perioda, prilikom doskoka ispod svoga koša, Mladen Pantić je ozlijedio skočni zglob i morao je napustiti igru. Bio je ovo šok za tim iz Bratunca. Pored toga Weseley Alcegaire je ima četiri lične greške te je i on morao na klupu, kako bi ga trener Radić sačuvao za sami finiš utakmice. Kakanjci su u ovom periodu dobrom igrom u odbrani, odličnom tranzicijom, uspjeli doći do prednosti od deset poena 71:61. Stefan Nikolić, Nikola Silađi i Weseley Alcegaire pokazali su zavidnu efikasnost i veoma brzo istopili ovu prednost dopmaćeg tima. Jednu minutu i 20 sekundi prije kraja utakmice bilo je samo četiri poena prednosti za Kakanjce 75:71. Uslijedila je efektna završnica domaćih u kojoj su Ivan Begić, Igor Josipović i Željko Palvra napravili seriju od 6:0 i postavikli konačan rezultat 81:71.

Vrijedna pobjeda Kaknja u kojoj su značajan doprinos dali svi igrači i trener Šabić. Za nijansu bolji od ostatka tima bili su: Arslanagić, Palavra, Begić, Velić i Josipović, a Buza, Ćurevac, Mešinović i Muflizović su pokazali izvanrednu borbenost koja je značajno doprinijela timskoj pobjedi dok individulani učinak varira kod svih igrača, iz kola u kolo, pa taj dio igre tako treba i posmatrati.

Bratunčani su večers nastupili sa tri novba igrača u rosteru, a imali su rotaciju od osam igrača. Novi igrači: Foster Damarco Dreshawn, Nikola Silađi i Filip Šepa nisu imali dovoljno vremena da uigravaju bilo kakv sitem u igri Bratunca, a pošto se radi o kvalitetnim igračima, treba očekivati da Bratunčani u nastavku prvenstva podižu svoju igru.

KK Kakanj – KK Bratunac TRB 81:71
(24:21, 12:18, 20:14, 25:18)

Utakmica 12. kola košarkaškog prvenstva BiH.Sportska dvorana u Kaknju. Gledalaca: 400.Sudije: Haris Bijedfić, Tarik Nikšić i Samir Kadrić. Delegat: Hariz Bilić.

KK Kakanj: Adnan Arslanagić 25, Ernes Mešinović 4, Aldin Muflizović 2, Ivan Begić 6, Haris Ćurevac 3, Mirza Velić 9, Sead Delibašić, Željko Palavra 16, Nermin Buza 2, Faris Sikira, Igor Josipović 14. Trener: Benjamin Šabić. Asistenti: Mirnes Ganić i Mirza Demir.

KK Bratunac TRB: Weseley Alcegaire 11, Foster Damarco Dreshawn 4, Filip Šepa 7, Nikša Nikolić, Dušan Maksimović, Igor Ružičić, Nemanja Nikolić 5, Nikola Silađi 9, Mladen Pantić 11, Stefan Nikolić 11, Nemanja Pavlović 17. Trener: Ognjen Radić. Asistenti: Jugoslav Petrić i Miloš Deurić.

A.Zekić/KaknjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u