KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Košarkaši Kaknja odigrali generalku

15.10.2016. - U Sarajevu, posljednju pripremnu utakmicu, uoči početka nove sezone Kakanj odigrao sa Sparsima i bio bolji za 11 poena

semafor_skenderijaSemafor na kraju utakmice

Generalna proba pred prvo kolo dolazeće košarkaške sezone, za košarkaše Kaknja završena je uspješno. U maloj dvorani Skenderije, odigrana je još jedna pripremna utakmica sa Sparsima. Ovoga puta uspješniji su bili igrači Josipa Pandže. Podsjećamo u prvoj utakmici na istom mjestu i sa istim rivalom domaći su bili uspješniji, razlika je iznosila čak 14 poena. Poslije večerašnje utakmice razlika je jedanaest poena ali u korist Kaknja.

Evo kako je ovu utakmicu vidio trener Kakanjaca, Josip Pandža:
- Generalnu probu pred početak prvenstvene sezone smo odigrali kvalitetno. U odbrani smo dobro obavili potrebne zadatke, a u napad smo imali više raspoloženih igrača u odnosu na protivnika.

O pripremnim utakmicama koje su se igrale u posljednjih nešto više od mjesec dana, Pandža, kaže:
- Rezultati svih pripremnih utakmica, ne samo naših, govorim o rezultatima svi pripremnih utakmica koje su odigrali članovi Lige 10, govore da će ova sezona biti jako izjednačena. Po imenima, odnosno igračima koji ove sezone nastupaju u našim ekipama, dolazeća sezona sigurno je najjača u posljednjih pet godina. Nama ostaje da o protivnicima razmišljamo od otakmice do utakmice i sada se samo nadam da ćemo prvo kolo i gostovanje u Hadžićima dočekati spremni i zdravi.

OKK Spars - KK Kakanj 70:81
(21:11; 16:31; 21:19; 14:12)

KK Kakanj: Dedić 9, Vranješ 5, Haračić, Muflizović 5, Merdanović 6, Ćurevac 4,Delibašić, Đelmo 12, Palavra 13, Svilar 19, Tomić 13, Smajlović.Trener: Josip Pandža.

U ekipi Kaknja večeras nisu nastupali iz zdravstvenih razloga Maksimović i Đozić.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u