KakanjLive | Srijeda, 23.06.2021. godine

Košarkaši Kaknja jači za tri nova igrača

18.07.2019. - Novi igraču su mladi playmaker Anes Podojak iz OKK Čelik, dosadašnji centar Sparsa Refik Bašić i najzvučnije pojačanje, povratnik iz Francuske, ljubimac kakanjske publike Ermin Dedić

refikbasićPrvi pik Kakanjaca bio je Refik Bašić

Svjesni da s postojećim kadrom ne mogu igrati značajniju ulogu u novom prvenstvu, čelnici Košarkaškog kluba Kakanj pravovreemeno su krenuli u rješavanje rostera. Prvi pik je bio korpuletni Refik Bašić, dosadašnji centar Sparsa, s kojim je potpisan jednogodišnji ugovor. Bašić će sigurno biti dostojna zamjena iskusnom Igoru Josipoviću, koji je napustio ekipu Kaknja i karijeru nastavlja u Češkoj. Refik Bašić (213 cm, 1995.godište, op.a.) je prošao sve selekcije Sparsa, kotira kao jedan od najperspektivniji centara, što potvrđuje i činjenica da je svojevremeno bio na okupljanju reprezentacije BiH u vrijeme mandata selektora Duška Vujoševića.

dedicErmin Dedić, ljubimac kakanjske publike

Nakon jednogodišnjeg igranja u francuskom ligašu BC Gennevilliersu, novi/stari igrač Kaknja postao je Ermin Dedić, što je, nema dvojbe, izuzetno važan oslonac trenera Benjamina Šabića. Ermin Dedić je prije odlaska u Francusku bio jedan od najboljih igrača, tada jakog sastava Kaknja, i njegov povratak će sigurno mnogo značiti Šabićevom timu u narednoj sezoni jer je riječ o jednom od najboljih odbrambenih igrača i šuteru, koji je upravo najviše nedostajao prošlosezonskom timu.

podojakanesNovo ime je i Anes Podojak (2000.godište), koji dolazi iz OKK Čelik. Riječ je o izuzetno talentiranom košarkašu koji igra na poziciji playmakera, koja je deficitarna i trener Šabić smatra da je njegov dolazak pun pogodak.

Prema informacijama koje smo dobili od trenera Šabića, nove ugovore potpisala je sarajevska trojka: Adnan Arslanagić, Mirza Velić i Nermin Buza, dok se čekaju odgovori Ernesa Mešinovića, Harisa Ćurevca i Željka Palavre, s kojima su obavljeni preliminarni razgovori od strane čelnika kluba.

Pravovremenim rješavanjem igračke križaljke i kompletiranja rostera za novu sezonu svakako najzadovoljniji je mladi trener Benjamin Šabić, na čiji prijedlog su angažirani novi igrači.

Svakako, lista pojačanja nije zaključena, ali ne treba očekivati neka zvučnija imena jer je klupski stav da se vodi konzistentna politika i dovode igrači koji se „uklapaju“ u financijske mogućnosti, pri čemu se nastavlja politika da nema zaostalih obaveza i da se ugovoreno redovno isplaćuje.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u