KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Košarkaši Kaknja gostuju u Bratuncu

20.10.2018. - U nedjelju 21. oktobra, počinje košarkaško prvenstvo BiH. Ligu sačinjava 11 ekipa, a košarkaši Kaknja gostuju u Bratuncu

natreninguKošarkaši Kakanja na jednom od treninga

Poslije  održane  Skupštine Košarkaškog saveza BiH, u subotu  19.10.2018. godine,  na kojoj  je izabran novi Upravni odbor Saveza, a za predsjednika imenovan Mirza Teletović, konačno, poslije niza nepoznanica, odlučeno je da će se ove sezone igrati Liga 11 i da se  KK Igokea iz Laktaša neće takmičiti u ovoj košarkaškoj sezoni.

U nedjelju je na rasporedu pet utakmica, a slobodna je ekipa Studenta iz Mostara. Sastaju se: Bratunac – Kakanj, Spars – Gradina , Široki – Vogošća, Mladost – Zrinjski  i  Sloboda – Bosna.

trenerskatrojkaTrenerska trojka: Ganić, Šabić i Demir

Pred neizvjesno i  teško gostovanje u Bratuncu, trener košarkaša Kaknja, Benjamin Šabić, nam je rekao kakvo je stanje u timu i šta očekuju od utakmice u prvom kolu nove bh. košarkaške sezone:

- U ekipi je dobro stanje.  Iza nas je sedmica  kvalitetnih treninga i svi igrači kao i mi treneri smo radili motivisano i vrijedno. U Bratunac putujemo kompletni i bez povreda. Prvo kolo je uvijek nezgodno i sa dosta iznenađenja. Uspjeli smo da prikupimo neke informacije i odredili smo osnovne stvari kojih ćemo se pridržavati na ovom gostovanju.  Ekipa Bratunaca je prvi put u elitnom BH košarkaškom takmičenju, okupili su respektibilan tim u kojem igra Pavlović iz Radnika,  dva amerikanca, te iskusni centar Pantić koji ima ozbiljnu karijeru, i sigurno je da će domaćin imati odličnu podršku sa tribina. Cilj nam je da prenesemo na teren ono što smo radili u pripremi  utakmice i da mirnoćom i disciplinom izdržimo pritisak domaće publike. Ako u tome uspijemo  možemo očekivati pozitivan ishod, rekao je trener košarkaša Kaknja Benjamin Šabić.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u